Viking med viktig borteseier – vi begynner å forstå hverandre bra nå, og da går det automatisk.

239
Zymer Bytiqi var banens gigant og satte også 0-2 målet for Viking. Foto: Aleksander Gjengedal Sunde, Fotballnerd.no

(Haugesund – Viking 0-2) Viking tok tre utrolig viktige poeng i kampen om Rogaland.

Det var en glad og lettet Zymer Bytyqi Fotballnerd.no snakket med etter kampen.

– Helt utrolig deilig, veldig viktig med 3 poeng. Vi kriget og kjempet hardt, en fortjent seier oppsummerer Zymer Bytyqi til Fotballnerd.no

Viking best innledningsvis

Det var en tydelig revansjesugen gjeng som startet kampen for de mørkeblå etter stortapet mot Molde på onsdag. Viking tok raskt føringen i kampen og allerede etter 4 minutter var Veton Berisha utrolig nære da han fra spiss vinkel banket ballen i tverrleggeren bak Helge Sandvik. Viking fortsatte å produsere sjanse etter sjanse de første 15, men selv om Berisha fikk flere muligheter, fortsatte marginene å ikke gå Vikings vei.

Så våknet Haugesund

Viking var klart det beste laget de første 15, men så meldte Haugesund seg på. Kanskje husket de på at det var et lokalderby, eller kanskje det var tabellsituasjonen, uansett tok de fullstendig over spillet de neste 15 minuttene. Viking som hadde åpnet så friskt, fikk nok med å renske unna i egen boks. Haugesund fikk satt inn et godt press mot Viking og vikingsupporterne satt nok med hjerte i halsen da Bruno Leite etter 26 minutter fikk curlet ballen mot lengste kryss. Heldigvis for bortefansen som hadde inntatt en av balkongene bak stadion, fikk Arild Østbø fingertuppene på ballen og slått ut til corner.

Tilbake til røttene

Etter halvtimen var unnagjort fikk vi se et Viking-lag som hadde funnet tilbake til kontringsspillet de har vært så gode på de siste to årene. Bytyqi fikk ballen fra Berisha og fosset fremover på venstresiden og sendte ballen tilbake til Berisha. Han lot den gå videre til Ibrahimaj som hadde innsett hva som var i ferd med å skje og kunne bare trille ballen til venstre for Sandvik og i nettet. Det var ikke vanskelig å se hva det betydde for Vikingspillerne.

Haugesund fikk muligheten til å redusere like etter, men Adrian Pereira fikk forstyrret Christian Grindheim akkurat nok til at han headet utenfor. Stort mer, sett bort fra et kort her og der, skjedde ikke resten av omgangen og Viking klarte å holde stillingen til pause.

Kunne gått begge veier

Andre omgang ble en jevnspilt affære. Begge lag la seg helt bakpå når motstanderen hadde ballen. Viking stresset ikke etter å doble ledelsen og Haugesund virket ikke som om de var klar over at de lå under. Til tross fikk begge lag sine sjanser i andre omgang, men det var en pigg Zymer Bytyqi som skulle få sette omgangens eneste mål. Det har blitt mye stang ut med Bytyqi til nå, men så satt den. Igjen er det under press fra Haugesund at Viking setter i en kontring. Johnny Furdal setter opp Zymer Bytyqi på venstrekanten som fosser mot mål. Til nå har disse situasjonene blitt for nølende og usikre for Bytyqi. Har avslutningen sittet har det vært en god keeper i veien, men ikke i dag. Bytyqi drar av seg Ulrik Fredriksen inne i boks, før han banker ballen til venstre for en utspilt Helge Sandvik.

– Det var utrolig viktig for selvtilliten å komme oss ut av den sumpen vi har vært i. Scoringen var på tide, jeg kommer mye til sjanser men avslutningene har ikke sittet. Men nå, endelig, det var en utrolig god følelse, sier Bytyqi til Fotballnerd.no

Haugesund klarte ikke få til all verden de siste minuttene og virket litt motløse. I stedet var Viking utrolig nære å kontre inn 3-0, men Helge Sandvik får en fot på avslutningen fra Ylldren Ibrahimaj.

Dermed var det siddisene som viste seg best i Rogaland og klatret forbi Haugesund på tabellen. Haugesund har nå tapt de tre siste kampene og ikke scoret mål på de siste fire.

Neste kamp for Haugesund er hjemme mot Rosenborg, mens Viking tar i mot Sarpsborg 08 på SR-bank arena.