Trøndelag 4. divisjon avd. 1: Kalas seier for Vanvik hjemme mot Ørland

367

Vanvik og Ørland kjemper begge mot nedrykk denne sesongen, Vanvik har med to serierunder igjen fortsatt en teoretisk mulighet for å holde plassen i divisjon. Lørdag ble det 6-2 seier over Ørland på Skavelmyra Stadion.

Første omgang er ganske jevnspilt, og begge lag har noen halvsjanser, før Vanvik etter 19. minutter tar ledelsen 1-0 etter scoring fra hjørnespark av Martin Fjeldvær, det var en fantastisk scoring som satte liv i hjemmepublikumet. Hjemmelaget har etter dette god kontroll på kampen, men etter 33 minutter utligner bortelaget på hjørnespark, etter «klabb og babb» i forsvaret. En omgang hvor Vanvik har kontroll, men er noe passive i overgangene, Vanvik til pause etter en brukbar omgang, men det er fortsatt mye som mangler.

Martin Fjeldvær scorer to mål i kampen. Foto: Vanvik IL.

Hva som ble sagt i pausen er usikkert, men 2. omgang var noe helt annet fra Vanvik laget. Det var et lag som gikk rett i angrep, hissige i ballgjenvinning og viste gode relasjoner. Jørgen Skjærvø Kvitland snur kampen med to scoringer, i 51. og 56. minutt. På dette tidspunktet får hjemmepublikumet tilbake godfølelsen. Vanvik kjører over Ørland og viser hva dette laget kan få til når alle spillerne presterer.

Jørgen S. Kvitland med scoring tidligere i sesongen. Foto: Vanvik IL

Etter 62. minutter går Vanvik opp til 4-1 etter en herlig scoring av Sander Opheim, et angrep som Opheim header inn etter godt samspill. En lekkerbisken av en scoring.

Sander Opheim. Scorer 4-1 målet for Vanvik. Foto: Vanvik IL

Med 30. minutter igjen virker Ørland kjørt, Vanvik har kontrollen og skaper sjanser, men det blir litt mer av det passive fra 1. omgang.

I det 82. minutt får Ørland straffe, og Ørlands beste spiller, Tommy Schjølberg setter den sikkert inn bak Vanviks keeper.

Dette er noe som «trigger» Vanvik-laget. De svarer umiddelbart med to scoringer. Aleksander Solheim Waterloo i 88. minutt 5-2, og Martin B. Fjeldvær 6-2 i 90. minutt.

Kampen ender 6-2 til hjemmelaget, som ER best på Fosen, men holder det til å berge plassen? To viktige og vanskelige kamper gjenstår. Rørvik neste lørdag (12.10), og Namsos hjemme (20.10).

Lørdagens kamp viser hvor mye dette laget har inne, og burde spille i 4. divisjon i 2020. De neste kampene vil vise om dette vil skje.