TV-revolusjon i Serie A

551

Store endringer er på ferde i Serie A. Spansk firma Mediapro har sikret seg TV-rettighetene til italiensk toppfotball fra neste sesong til 2021.
Budet på 1,05 millioner euro, pluss tusen euro, var over minimum og ble derfor akseptert.
Mediaset og Sky, de nåværende leverandørene, hadde budt lavere, men rimelige, sum for enkelte «pakker» som bare gjaldt noen klubber og distribusjon med spesifikke medier.

Sky Italia har likevel anket over avgjørelsen. De mener Mediapro ikke en en uavhengig mellommann, men et ekte kringkastingsselskap og derfor ikke hadde lov til å by på hele kaka.
Om 45 dager skal man få vite hva skal skje til Serie A på betal-TV.

Nye kanaler eller videresalg?

Mediapro er allerede direkte involverte i fotball i Spania, Frankrike, Portugal og andre land med 11 kanaler, blant andre LaLiga TV, Real Madrid TV og BeIN La Liga. De er jo i stand til å produsere sine egne sendinger og rykter går at nye offisielle Lega Serie A kanaler er på vei.
På den andre siden påstås det at Mediapro var bare en mellommann i auksjon og skal derfor gjøre en avtale med Sky og/eller Mediaset, og muligvis andre TV- og nettleverandører, for å distribuere Serie A fotball.

Forbundet og klubbene er fornøyde med nyheten og synes dette er en stor sjanse til å puste nytt liv i italiensk fotball og, først og fremst, øke ligaens profil på utenlandske markeder.
TV-rettigheter er fortsatte ganske billige hvis sammenliknet med Premier League, og spesielt på internasjonale TV er interesse i Serie A lav utenfor få toppoppgjør. En ny konkurrent i et nesten-monopol kan vel skape muligheter og scenarioer som kan gagne den som en gang var verdens beste liga.

- Annonse -

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -