139

Arsenal og Stoke er to av de store formlagene i Premier League, og lørdag ettermiddag møttes de til dyst på Emirates.

Mesut Özil og co hadde ikke tapt en ligakamp på fjorten kamper før dagens oppgjør. Stoke på sin side hadde tatt 18 poeng på 9 kamper før møtet på Emirates.

Stjernesmell

Første omgang var preget av to mål, en omdiskutert straffesituasjon, og en skade som bekymrer Arsenal-fansen. Etter halvspilt første omgang måtte den viktige midtstopperen Shkodran Mustafi motta medisinsk hjelp. Med tydelige smerter hadde ikke Arsene Wenger annet valg enn å bytte han ut. Det er ikke optimalt for det kommende juleprogrammet.

Fem minutter senere kom dommer Lee Mason i fokus. Engelskmannen mente Granit Xhaka slo Joe Allen i hodet med albuen, og dømte dermed straffespark til bortelaget. Bursdagsbarnet Charlie Adam tok ansvaret fra krittmerket, og var iskald mot Petr Cech i Gunners-buret.

En mann som kom tilbake fra skade før dagens kamp, var høyreback Hector Bellerin. Rett før pause skulle han bli en avgjørende faktor for at Theo Walcott kunne dunke inn utligningen.

Tysk superheading

Etter hvilen skulle det meste handle om Arsenal. Bare fire-fem minutter ut i andre omgang viste Alex Oxlade-Chamberlain frem pasningsfoten sin. En perfekt ball ble slått bak forsvarsfireren til Stoke, og der dukket den tyske playmakeren Mesut Özil opp med en vakker heading forbi Lee Grant.

Med et kvarter igjen å spille var det ingen tvil om hvor de tre poengene skulle havne, da Alexis Sanchez serverte unggutten Alex Iwobi som plasserte ballen bak Stoke-keeperen.

Kampen ender dermed 3-1 til Arsenal, som inntar tabelltopp før Chelsea og Liverpool spiller i morgen.