Tyske medier: Schmadtke blir ny sportsjef i Wolfsburg

147
Jörg Schmadtke skal, ifølge tyske medier, bli ny sportsjef i Wolfsburg. Bilde: Wolkenkratzer, Wikimedia.

Ifølge den tyske sportsavisen kicker har Bundesligaklubben VfL Wolfsburg funnet en ny sportsjef. Jörg Schmadtke skal bli den nye ansvarshavende i klubben, etter at det ikke lyktes å hente Hannovers sportsdirektør Horst Heldt.

Den tidligere keeperen Schmadtke hadde allerede tilsvarende jobber i tre andre klubber: Alemannia Aachen, Hannover 96 og 1. FC Köln. Alle tre førte han til Europa League. I Köln ble samarbeidet med 54-åringen avsluttet i oktober 2017.

Wolfsburg har ikke hatt en sportsjef siden Klaus Allofs fikk sparken i desember 2016. I det siste var Olaf Rebbe ansvarlig for det sportslige. Etter mange mislykkede spillerkjøp og valg av trenere, ble samarbeidet mellom Rebbe og klubben avsluttet i april.

Akkurat som i fjor må Wolfsburg også i år spille kvaliken, og møter Holstein Kiel. Schmadtke skal, ifølge kicker, også være villig til å tiltre stillingen i 2. Bundesliga, om Wolfsburg skulle tape kvaliken mot Kiel. Uansett er den nye sportsjefen nødt til å forandre mye i klubben, og bygge en nesten helt ny tropp.

- Annonse -

Det ryktes også at de to tidligere landslagsspillerne Jan Schlaudraff og Marcel Schäfer skal tilhøre Schmadtkes team. Særlig Schäfer er godt likt hos fansen. 33-åringen spilte mellom 2007 og 2017 256 kamper (13 mål) i Bundesliga for Wolfsburg, og vant serien (2009) og cupen (2015) med klubben. For tiden spiller Schäfer for Tampe Bay Rowdies i USA, og forbereder seg samtidig til å ta en stilling i Wolfsburgs managment. Opprinnelig var planen å hente Schäfer tilbake i løpet av 2019, men nå kan dette allerede skje i løpet av sommeren.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -