Union slo St. Pauli – Dresden-tap mot Heidenheim

111

FC St. Pauli har tapt sin første kamp i sesongens 2. Bundesliga. Union Berlin slo laget fra Hamburg 4-1. Dynamo Dresden tapte den første kampen etter at Uwe Neuhaus fikk sparken. Mellom Jahn Regensburg og Holstein Kiel ble det ingen mål.

Union Berlin – FC St. Pauli 4-1

Kampen var lite underholdende i første omgang. Ingen av lagene klarte å komme til noen farlige situasjoner – fram til siste minutt før pausen. Etter et innkast vant Grischa Prömel duellene i feltet og sendte ballen i det lengste hjørnet.

Kun ett minutt senere var det på nytt et innkast som sørget for et nytt Union-mål. Etter Christopher Trimmels kast bommet Bernd Nehrig, Daniel Buballa og Philipp Ziereis på ballen. Ballen havnet i stedet hos Akaki Gogia, som scoret fra fem meter.

I andre omgang tok Union kontroll etter rundt ti minutter – og scoret. Sebastian Andersson plukket opp Manuel Schmiedebachs fine pasning og satte ballen forbi Robin Himmelmann.

20 minutter før slutten fikk St. Pauli nytt håp. Henk Veerman løste seg fra sin motspiller og hamret ballen i mål fra 16 meter.

St. Pauli ga ikke opp, jaktet en ny scoringen og hadde en stor mulighet. Likevel var det igjen Union som scoret. Etter en overgang var Andersson umarkert i feltet og satte sitt andre mål for dagen.

Med sju poeng ligger Union likt med Köln på topp. St. Pauli (seks poeng), derimot, klarte ikke å gjenerobre førsteplassen.

Dynamo Dresden – 1. FC Heidenheim 1-3

Dresden dominerte kampen i de første 45 minuttene, men hadde kun én god sjanse ved Moussa Koné og lyktes ikke å bryte ned Heidenheims forsvar.

Etter 30 minutter ble Sebastian Griesbeck felt av Jannis Nikolaou i sekstenmeteren. Marc Schnatterer scoret på det følgende straffesparket.

Kort tid senere scoret Koné, men målet ble feilaktig annullert på grunn av offside. I stedet for 1-1 ble det 0-2 før pausen: Schnatterer scoret på et frispark.

Etter pausen var det først kun Heidenheim som hadde muligheter, men plutselig scoret hjemmelaget. Koné sendte et innlegg videre til Erich Berko som fikk ballen over streken fra kort hold.

Dynamos glede over målet ble likevel meget kortvarig. Kun et halvt minutt senere kunne Nikola Dovedan marsjere med ballen i feltet og økte Heidenheims ledelse.

Selv om Dresden fortsatt prøvde å skape flete muligheter, hadde hjemmelaget kun få sjanser før kampen var over. Dresden har nå tapt to kamper på rad og står med tre poeng. Heidenheim vant sin første kamp denne sesongen og har fem poeng.

Jahn Regensburg – Holstein Kiel 0-0

Mens Kiel startet best, men ikke skapte mange muligheter, tok Regensburg styringen etter halvspilt omgang. Hjemmelaget hadde et par gode sjanser, men klarte ikke å score.

I andre omgang fortsatte kampen i samme bane. Regensburg hadde flere meget gode muligheter, men fikk ikke ballen i mål. Kiel skapte lite, og kunne til slutt være veldig fornøyde med det ene poenget. Regensburgs sjansesløseri hindret en hjemmeseier, og hjemmelaget står med fire poeng etter tre kamper, ett poeng mindre enn Kiel.