Union Berlin ønsker fullsatt stadion – vil teste alle tilskuere

128
Stadion an der alten Försterei, Union Berlins hjemmebane. Bilde: Christian Liebscher (Platte), Wikimedia.

En ambisiøs plan skal sikre at Union Berlins stadion kan bli fullsatt igjen neste sesong.

Etter at Bundesliga-sesongen 2019/20 er over, diskuteres det mulighetene for å få tilskuerne tilbake på tyske stadioner etter sommeren. Bundesliga-klubben Union Berlin ønsker ikke avstand blant supporterne, men massetesting.

– Vår stadionopplevelse fungerer ikke med avstand, og når vi ikke har lov til å synge og rope. Samtidig er sikkerheten til våre besøkende og medarbeidere et sentralt punkt i vår tankegang. Vi ønsker så godt det lar seg gjøre å garantere at ingen blir smittet på vårt utsolgte stadion, sier Unions president Dirk Zingler til klubbens hjemmeside.

Klubben henviser til Den tyske fotballigaens (DFL) hygienekonsept. Konseptet går ut på at mennesker som ikke kan holde avstand, testes. På denne måten skal kun mennesker omgås som ikke er smittebærere.

- Annonse -

Les også: Haaland roses av lagkamerat: – Har alt som utgjør en eksepsjonell spiss

Union jobber derfor mot å kunne teste alle 22 012 tilskuere og alle medarbeidere. Tilgangen gis med gyldig billett og en negativ koronatest som ikke kan være eldre enn 24 timer.

Klubben er klar over utfordringene som er knyttet til det, men kunngjør at de jobber med løsninger. Union vil også ta kostnadene selv.

– Å gjennomføre et slikt konsept er en enorm organisatorisk og økonomisk utfordring, som vi skal møte så godt vi kan. Dette innebærer at vi som klubb betaler for omsetningen av nødvendige tiltak selv, sier Ziegler.

Klubben kunngjør at det for øyeblikket jobbes med planene. Det ferdige konseptet skal legges fram for helsemyndighetene.

Tysk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger tysk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -