Serdar sikret Schalke tre poeng mot Union

77
Suat Serdars scoring sikret Schalke seieren mot Union Berlin. Bilde: Елена Рыбакова, Wikimedia.

(Schalke – Union 2-1) Schalke 04 har foreløpig klatret på andreplassen i Bundesliga. Takket være en sen scoring av Suat Serder vant «die Knappen» 2-1 mot Union Berlin på hjemmebane.

Etter 2-0-seieren mot serielederne Mönchengladbach forrige helg, startet Union Berlin best mot Schalke. Alexander Nübel måtte varte opp med to sterke redninger mot Marcus Ingvartsen og Marius Blüter i løpet av kampens første ti minutter.

Schalke, som slet med Unions høye og disiplinerte press, tok likevel ledelsen ut av ingenting etter halvspilt omgang. Gjestene fikk ikke klarert ballen, og Ozan Kabak headet Bastian Oczipkas innlegg tilbake til Benito Raman. Fra rundt 15 meter hamret belgieren ballen i krysset.

Til tross for det overraskende baklengsmålet, var ikke Union Berlin sjokkerte. Sebastian Andersson kom til en ny mulighet, men heller ikke han klarte å overvinne Nübel. Kort tid senere fikk Union tildelt et omdiskutert straffespark etter en duell mellom Matija Nastasic og Robert Andrich. Mot Ingvartsen skudd i krysset var Nübel sjanseløs.

Før pausen kom begge lag til noen flere farlige avslutninger, men uten at det ble flere scoringer.

Etter pausen lå Union dypere. Schalke tok styringen og skapte flere gode muligheter. Rafal Gikiewicz reddet imidlertid sterkt mot både Raman, Suat Serdar og Amine Harit. På den andre siden skapte Union kun noen få halvsjanser.

Fem minutter før slutt innledet den tidligere Dortmund-spilleren Neven Subotic hjemmeseieren. Midtstopperen mistet ballen mot Daniel Caliguiri i egen banehalvdel. Via Ahmed Kutucu og Harit havnet ballen hos Serdar som plasserte den trygt i lengste hjørne.

I den resterende tida klarte ikke Union å true hjemmelagets seier. Med 25 poeng ligger Schalke foreløpig på andreplassen. Union Berlin er på ellevteplassen med 16 poeng.