Verdens eldste proffklubb er i fare for å gå konkurs

600
Notts County har slitt sportslig hele denne sesongen, og nå kan de også gå på en økonomisk smell som kan føre til konkurs. (Foto: Wikimedia Commons)

Verdens eldste fotballklubb som fortsatt driver proff-fotball, Notts County, sliter ikke bare sportslig. Laget ligger helt sist i League Two, og har fem poeng opp til trygg plass.

Rykker klubben ut av den engelske ligaen i vår, vil det være første gang i historien. Klubben var med og dannet fotballigaen i 1888, og har vært med siden.

Nå melder Sky Sports at klubben også har en betydelig gjeld, og at de kan bli satt under administrasjon.

Klubbens eksistens kan være truet, om det ikke kommer en kjøper ganske raskt. Formann Alan Hardy la klubben ut for salg tidligere i vinter, da han ved et uhell publiserte et nakenbilde av seg selv på sosiale medier.

- Annonse -

Hardy kjøpte Notts County i januar 2017, men Sky Sports melder at han tok et lån fra sitt eget interiørdesign-firma, Paragon, for å kjøpe dem. Paragon har meldt at de har nærstående gjeld på 7 millioner pund – mesteparten skal være for kjøpet av fotballklubben.

Paragon kan på grunn av denne gjelden gå konkurs i løpet av få uker. Firmaet har stoppet arbeidet på en rekke kontrakter, og sagt at de håper å begynne på igjen i mars. Hvis firmaet går konkurs, kan det påvirke Notts County FC, som kan bli sittende igjen med en stor gjeld.

Dette vil være en forferdelig nyhet for fansen, som har sett klubben gå fra play-off om opprykk til League One i fjor høst, til å slite med å beholde plassen i fotballigaen for første gang i sin 157 år gamle historie.

Sky Sports melder at både Hardy og firmaet har nektet å kommentere saken.

Notts County har tapt de to siste kampene mot Newport (1-4) og Tranmere (0-1).

Verdens eldste proffklubb har spilt ligafotball siden 1888, men nå renner kanskje tiden ut

Innleid veteran avgjorde “tidenes derby”, og sikret tre svært viktige poeng

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -