Vi ser fram mot 2. runde i cupen

201

Vi ser fram mot 2. runde i cupen

Ettersom det har blitt færre penger i norsk toppfotball har de innledende rundene i cupen jevnet seg noe ut i løpet av de siste par årene, noe som ble illustrert av at Brann røk mot Førde i den 1. runden. Dette betyr at det er 15 lag fra den øverste divisjonen igjen, og denne artikkelen skal se nærmere på potensielle oddstips i den 2. runden. Ettersom tippeligalagene ikke kan møte hverandre før den 4. runden, ender det allikevel ofte opp med to lag fra den øverste divisjonen i finalen til slutt.

Hvor smeller bomben?

Til tross for at norsk fotball blir stadig jevnere, stikker topplagene stort sett av med kongepokalen, og hos bet365 finner du alltid oppdaterte oddstips og nyheter om norsk fotball. Onsdagskampene byr på flere potensielle cupbomber. Etter en lovende start på sesongen er det lite som har stemt for Viking den siste tiden, og siddisene kan derfor havne i trøbbel borte mot Vard. Et annet interessant oppgjør er Tromsø som skal til Narvik for å spille mot Mjølner. TIL har som ventet slitt en del i Tippeligaen, og det blir spennende å se hva Mjølner kan utrette i dette oppgjøret. Forrige rundes cuphelter fra Førde får Sogndal på besøk, men det er nærliggende tro at Sogndal ikke kommer til å gå i den samme fellen som Brann gjorde i forrige runde. Da er det nok lurere å rette blikket mot Larvik hvor Fram tar imot Start. Sørlendingene har som ventet slitt tungt i Tippeligaen, hvor laget fortsatt står uten seier, og det blir nok ingen cupfinale i år heller. Spørsmålet er bare om de ryker allerede i den 2. runden.

Flere OBOS-lag ligger tynt an

- Annonse -

Bryne, som vant cupen i 1987, holdt nesten på å ryke mot tredjedivisjonslaget Riska i første runde. Tirsdag venter en langt tøffere oppgave mot Vidar i Stavanger. De rødkledde har et bra lag i 2.divisjon denne sesongen, og bør har mer enn nok kvalitet til å matche nervøse bønder fra Jæren. Et annet OBOS-lag med elendige cuptradisjoner er Sandnes Ulf. Gaukene satser alt på opprykk til Tippeligaen denne sesongen, og det kan fort bli en jevn kamp borte mot Egersund. EIK var en hårsbredd unna opprykk i fjor høst, og er nok en gang blant favorittene i 2. divisjon. Fredrikstad har fått en elendig start på sesongen, og en skal ikke se bort fra at erkerivalen Moss kan stelle i stand en liten bombe på Melløs. Husk også at det er resultatene etter 90 minutter som gjelder ved oddstipping, og at det er sannsynlig at flere av disse oppgjørene kan gå til ekstraomganger og påfølgende straffekonk hvis det ikke har falt en avgjørelse etter 120 minutter.

Handicapspill er også et alternativ

I cupens innledende runder skjer det ofte at enkelte topplag vinner med kalasseire. En tradisjonell kandidat til dette er Rosenborg, som er satt opp mot Byåsen. Man skal heller ikke se bort fra at Molde ønsker å revansjere helgens pinlige 0-4-tap mot Sarpsborg borte mot Grorud. Vålerenga har slitt i serien, men kanskje de kan få gang på sakene i grensetraktene mot Elverum. Det blir iallfall spennende å se om vi fortsatt har 15 gjenværende lag fra den øverste divisjonen torsdag kveld.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -