Asiamesterskap: Qatar vant finalen mot Japan

121

(Japan – Qatar 1-3) Qatar er asiamestere for første gang. Landet vant mot Japan etter scoringer av Almoez Ali, Abdulaziz Hatem og Akram Afif. Takumi Minaminos scoring for Japan var til ingen nytte.

Japan kontrollerte kampen fra begynnelsen. Favorittenes kombinasjoner stoppet dog opp rundt sekstenmeteren. Etter Yuya Osakos forsøk tidlig i kampen tok det lang tid før Japan kom til flere muligheter.

På den andre siden utnyttet Qatar sin første sjanse. Almoez Ali satt et brassespark i lengste hjørnet. Scoringen var Alis niende i turneringen som er ensbetydende med en ny scoringsrekord i Asiamesterskap.

Deretter var Japan sjokkerte og Qatar tok over styringen. Et kvarter etter Alis brassespark plasserte Abdulaziz Hatem ballen i nettmaskene med et skudd utenfor boksen og doblet ledelsen. Japan var heldige at kampen ikke var avgjort til pausen, ettersom Hassan Al-Haydos traff stolpen.

I andre omgang fokuserte Qatar på å forsvare seg og var ikke å finne i nærheten av Japans mål. Japan kom ikke til mange muligheter, men scoret tjue minutter før slutt. Takumi Minamino ble spilt gjennom og lobbet ballen over Saad Al-Sheeb.

Rundt ti minutter senere var håpet likevel ute for Japan. Maya Yoshida spilten ballen med hånden og etter VAR fikk Qatar idømt et straffespark. Akram Afif scoret fra elleve meter og sikret Qatar sin første seier i Asiamesterskap.