Avd. 5. Analyser og fakta 19.runde: Stjørdals-Blink styrer mot opprykk etter ny seier!

404

Stjørdals-Blink vant 3-2 over Kolstad i toppkampen og har nå en ledelse på 15 poeng når det gjenstår 7 serierunder og 21 poeng å krige om.

Molde 2 vant 7-1 over Verdal.

Sverresborg tok en svært viktig seier i bunnoppgjøret borte mot Mo IL og har fått kontakt med de andre bunnlagene.

Tillerbyen vant også en viktig seier i «bunnoppgjøret» mot Mosjøen IL, tok hjem en 4-0 seier til Trondheim.

Meget jevnt fra 7.plass til 14.plass, kun 7 poeng skiller lagene! Her blir det mange «6-poengs-kamper» framover.

Resultater 19.serierunde:

2/9: Molde 2 – Verdal 7-1

6 forskjellige målscorere for hjemmelaget, kun Tobias Hestad som ble 2-målsscorer i en kamp der pauseresultatet var 3-0.

2/9: Stjørdals-Blink – Kolstad 3-2

ny seier for Blink i toppkampen mot Kolstad foran 190 tilskuere på Nye Blinkbanen, vi har fått følgende kampanalyse fra Jørgen Sollihaug:Ingen velspilt fotballkamp, men det blir fem mål som gir det bittelitt publikumsverdi. Mye fram-og-tilbake og veldig dårlig rytme i spillet fra begge lag. Totalt sett skaper Blink de farligste sjansene, og vinner sånn sett fortjent, selv om Kolstad kommer til et par farligheter utover i kampen, avslutter Sollihaug til fotballnerd.no

2/9: Træff – Strindheim TF 0-0

5 gule kort til hjemmelaget, og ingen gule til Strindheim TF foran 120 tilskuere på Reknesbanen. Strindheim TF vant forrige oppgjør i mai måned, 4-2 seier hjemme

2/9: Mo IL – Sverresborg 2-3

bunnoppgjør der Sverresborg måtte vinne for å få kontakt med de øvrige bunnlagene. Sverresborg har nå 5 poeng opp til sikker grunn og det er 7 serierunder igjen. Mo IL har 2 poeng opp til sikker grunn.

Sverresborgs toppscorer, Jonas Tømmerdal Frøner, som scoret to av målene, har følgende kampanalyse å bidra med: En fantastisk tur til Mo hvor vi gjennomfører en meget god kamp! Styrer alt i 1.omgang og leder fortjent 2-1 etter at Mo scorer på sin første sjanse. Kunne ledet mer. Jevnere i 2.omgang og Mo har mest ball. Vi scorer 3-1 på straffe tidlig i omgang. Mo scorer på langskudd og resten av kampen er det Mo som kjører. Vi holder unna og tar alt i alt en fortjent seier, avslutter Tømmerdal Frøner til fotballnerd.no

2/9: Steinkjer – Rosenborg 2 3-2

bortelaget scoret først ved Lars Vatten i første spilleminutt, men Steinkjer kom tilbake og vant 3-2 til slutt foran 470 tilskuere på Guldbergaunet stadion. Matchvinner med 3-2 scoringen på straffe på overtid var Thomas Sivertsen, som ble 2-målsscorer. Steinkjer vant også forrige oppgjør i Trondheim, da med 2-1 seier i mai måned.

2/9: Mosjøen IL – Tillerbyen 0-4

Tillerbyen scoret alle målene i 1.omg foran 267 tilskuere på Kippermoen gress. Vi har fått følgende analyse av kampen fra bortelagets spiller og kaptein, Magnus Bjerke: – Mosjøen åpner best de første minuttene og kommer til et par nesten muligheter på corner og på kanten. Vi tar over banespillet og kommer til noen brukbare muligheter gjennom spill langs bakken. Utover i omgangen tar vi mer over og er forholdsvis effektive på de sjansene som kommer. Vi er farlige på dødball gjennom hele første omgang og Mosjøen sliter med å forsvare seg på det. 2 omg blir litt rotete med noen sjanser til begge lag uten at det tar helt av. Vi kontrollerer kampen og banespillet og Mosjøen får aldri lagt noe stort trykk på oss, avslutter Bjerke til fotballnerd.no

3/9: Junkeren – Orkla 0-2

Orkla FK forsetter å sanke poeng i kampen om å overleve og vant 2-0 borte mot Junkeren der lagets toppscorer, Erik Bjørkli Helgetun, scoret begge målene. Orkla FK har 7 kamper på rad uten tap: 3-4-0, og har nå fått kontakt med lagene over streken. Neste kamp går borte mot Stjørdals-Blink, kan Orkla FK slå til med seier mot serielederen? Eller poengdeling? Det får vi snart svar på!

Tabellen viser at Stjørdals-Blink nærmer seg avdelingsseieren med sine 47 poeng, 15 poeng (!) foran Kolstad på 32 poeng. Molde 2 innehar 3.plassen med 31 poeng.

I bunnen og under streken: Orkla FK med 23 poeng (er i poengform) , Mosjøen IL 21 poeng, Mo IL med 21 poeng, og sist Sverresborg med 18 poeng.

Toppscorer : Sondre Hopmark Stokke, Stjørdals-Blink, 22 mål