Avd. 6: Analyser/fakta 26.runde: Jonas Nikolaisen Simonsen scoret 5 goaler for Mjølner!

433
Armin Sistek scorer 2-1 målet for Fu/Voi starten av 2.omg. Foto: Høviskeland, fotballnerd.no

Mjølner avsluttet sesongen med 8-1 over Salangen i en kamp der Jonas Nikolaisen Simonsen fikk inn 5 fulltreffere! Mjølner vant avdelingen med 11 poengs forsprang på Senja, som overraskende tapte hjemme 0-1 for Fløya, der bortelaget fikk fornyet kontrakt i NT-ligaen.

Funnefoss/Vormsund vant 4-2 i en dramatisk kamp hjemme mot Harstad, men opplevde å rykke ned til 4.div grunnet dårligere målforskjell kontra Skedsmo, der det skilte kun 2 fattige mål (!)

Skjervøy fornyet sin kontrakt da laget vant 3-2 hjemme mot Lørenskog.

LSK 2 fornyet også sin kontrakt da laget vant 3-0 over Tromsø 2.

Skedsmo tapte hjemme 1-2 for Sortland, men klarte seg allikevel grunnet bedre målforskjell kontra Fu/Vo.

fotballnerd.no v/Høviskeland benytter anledningen til å takke alle spillere og trenere for alle kampanalyser og hyggelige tilbakemeldinger i årets sesong! En stor takk til alle fotografer for bruk av bilder!

Resultater 26.serierunde:

21/10: Mjølner – Salangen 8-1 (4-0)

topp mot bunn. Hjemmelaget vant enkelt 8-1 over tabelljumbo Salangen. Mjølner vant også bortekampen i juli, da med 3-1. Man of the match i Narvik var uten tvil 5-målsscoreren, Jonas Nikolaisen Simonsen. Han havnet på delt 3.plass på toppscorerstatistikken i avdelingen

21/10: Lillestrøm 2 – Tromsø 2 3-0 (3-0)

LSK 2 måtte vinne og vant enkelt med flere A-lags-spillere på laget mot flere juniorere på bortelaget, som ikke hadde noe å spille for. LSK 2 er dermed klare for et nytt år i NT-ligaen. Mikalsen, Moses og Holter scoret målene i 1.omg. LSK 2 vant også oppgjøret i juli, da ble det 3-2 seier i Tromsø

21/10: Skedsmo – Sortland 1-2 (1-2)

Skedsmo levde farlig foran møtet med Sortland, siden laget ikke var 100% sikret ny kontrakt. Laget tapte 1-2 hjemme og slapp jubelen løs, da de fikk sikret ny kontrakt grunnet bedre målforskjell kontra Fu/Vo. Didrik Mostue scoret for hjemmelaget, mens Kaspars Svärups scoret begge målene for Sortland. Nevnte Mostue er nå bokført med 69 mål på 48 kamper for Skedsmo A-lag! Meget imponerende!

Sortland vant også oppgjøret i juli, da med 2-0

vi fikk en kampanalyse fra Christoffer Blix, hos Skedsmo: – kampen starter litt rotete med en del balltap for begge lag, men føler vi får mer kontroll utover kampen og kommer til noen fine sjanser. Men det er Sortland som klarer og sette ballen i mål først, 2 ganger, før vi endelig scorer etter en fin heading av Didrik Mostue rett før pause. 2 omgang spiller vi fin fotball og kommer til mange store sjanser, Anthony Davies med et «stolpeskudd» som flere tilskuere og spillere trodde gikk i mål. En kamp med masser av sjanser og muligheter for oss å avgjøre selv, men vi skulle ikke lykkes og tapte 1-2, avslutter Blix til fotballnerd.no

21/10: Skjervøy – Lørenskog 3-2 (1-1)

Skjervøy måtte vinne og vant! Det ble 3-2 i en kamp der begge lagene fikk en spiller utvist. Først var det Lowrens Piero Rosinelli Becerra hos gjestene som fikk to gule kort etter hverandre, etter en times spill, og dermed rødt. Så var det Skjervøys spiller, Steffen Einebakken Dreyer, som fikk direkte rødt kort etter 80 min. 130 tilskuere kunne slippe jubelen løs på Lerøy Stadion da ny kontrakt var sikret!

Første møtet i juli endte 2-2 på Lørenskog.

vi fikk følgende kampanalyse av hjemmelagets kaptein og målscorer, Reidar Waage: – En viktig kamp der skuldrene spilte inn for Skjervøy. Vi spilte en førsteomgang der vi ikke slapp skuldrene ned. Ble kaotisk og Lørenskog går opp til 0-1 etter hjørnespark. Vi utlikner til 1-1 rett før pause, noe ufortjent, men en utrolig viktig scoring.

2. omgangen tar vi mer over og er det førende laget. Vi får en gavepakke der en Lørenskog-spiller snakker på seg rødt kort i en og samme situasjon. Tar ennå mer over og går opp i en 2-1 ledelse etter en kontring. 3-1 kommer på frispark der undertegnede plutselig er alene med keeper, setter den rolig til side for keeper.

Vi pådrar oss også et rødt kort og de siste 10 minuttene er kaotisk. Dommer legger til 5 minutter overtid og Lørenskog reduserer nok engang på hjørnespark i det 92 minutt. Resterende minutter bli meget kaotisk, men vi rir av stormen.

Fenomenal høst av Skjervøy og vi feirer fornyet kontrakt, avslutter Waage til fotballnerd.no
vi fikk også en analyse fra Lørenskogs spiller, Lars Følstad: – Synes vi gjør en solid første omgang. Vi er sterke i duellspillet og klarer også å spille vårt spill. Etter at vi tok ledelsen synes jeg vi har full kontroll, men mange merkelige dommeravgjørelser gjør at det blir 1-1 rett før pause. Vi får utvist en mann i andre omgang, og slipper inn to billige mål. Hever oss mot slutten, men makter ikke å få med oss poeng. Udyktighet og noen meget tvilsomme dommeravgjørelser preger dessverre denne kampen, avslutter en skuffet Følstad til fotballnerd.no

21/10: Funnefoss/Vormsund – Harstad 4-2 (1-1)

Hjemmelaget måtte vinne for å ha et håp om fornyet kontrakt, og laget vant 4-2. Men det holdt ikke inn, resultatene i de andre kampene gikk ikke i favør Fu/Vo, og dermed nedrykk til 4.div.

Harstad utliknet til 2-2 når overtidstillegget startet, og i løpet av de 10 tilleggsminuttene (grunnet en skade på kamens dommer) scorer hjemmelaget 2 goaler og vinner 4-2, til stor jubel på Funnefoss Stadion, men jubelen stilnet etterhvert.

Fu/Vo fikk forøvrig revansje for 2-0 tapet i Harstad i juli

vi fikk følgende kommentar fra Kim-Andrè Brenna: – Nå venter vi bare på resultatet fra LSK 2 – Tromsø 2, vi har gjort jobben vår, så får vi se. Ikke mye hjelp å få fra andre, så det er bare å vente. Hvis det går veien for oss, så har vi fortjent dette. Hvis det ikke går veien for oss, så har vi ikke vært gode nok igjennom sesongen. Ut på banen var det tøft, sleipt å spille. Hadde det vært en 3-4 kamper til, så hadde vi fort kunne vært på en 4.-5. plass, siden vi er inne i en meget god periode, avslutter Brenna til fotballnerd.no

Vi får noen ord fra Fu/Vos trener, Ørjan Heiberg: – 1.omgangen var veldig rotete i starten. Harstad er klart best, men vi få lukket igjen hullene og blir bedre utover omgangen. Når vi får 1-1, får vi virkelig trua på dette. I pausen får vi tatt opp endel ting, og vi er soleklart best i 2.omgang. Jeg er fornøgd med kampen sånn sett. Prestasjonen er bra den, vi scorer 4 mål. Men i den gjenstående kampen i Lillestrøm, der får vi ingen ting. Et heltent Lillestrøm-lag mot et Tromsø-lag bestående av juniorer som ikke har noe å spille for, det blir nok en hjemmeseier.

• Hvordan ser du på 4.div til neste år hvis dette skulle gå feil vei med resultatet i Lillestrøm? – Det er ikke der vi ønsker å være. Men det er jo det vi har fortjent. Så da må vi ned dit en tur og vi skal være så klare for den oppgaven, at vi skal rett opp igjen!
  • Hvordan ser på på spillerstallen til neste år? – Vi må ta en status på dette – har ikke tenkt på dette siden vi har vært opptatt av å forberede oss til de viktige kampene som har vært i innspurten, avslutter Heiberg til fotballnerd.no

vi får følgende kampanalyse fra bortelagets spiller, Gabriel Andersen: – Det e ikke så mye å si, en rotat kamp der vi e veldig dårlig defansivt, og dem utnytte det. Vi åpne best, men miste trykket utover i første omgang. Dem spille på det dem e god på og det e lange baller og innsats, og desverre for vårres del så hånderte vi det dårlig, avslutter Andersen til fotballnerd.no

du kan lese kampreferat med div bilder her

21/10: Senja – Fløya 0-1 (0-1)

Fløya måtte vinne for å få sikret seg ny kontrakt, og vant overraskende 1-0 borte mot sølvlaget Senja! Kaptein på laget, Andreas Arntzen, scoret vinnermålet rett før hvilen. Fløya fikk revansje for 1-2 tapet laget fikk hjemme for Senja i juli

21/10: Alta 2 – Skjetten  2-3 (1-1)

To røde kort i kampen. Først var det Jonas Kordahl, hos Skjetten, da han fikk direkte rødt kort etter 36 min. Så etter 58 min fikk Alta 2s Ole Henrik Severi Kristiansen, også direkte rødt kort! Skjetten vant også det første ligamøtet mot Alta 2, da ble det 2-0 hjemme i juli