Avd. 6: Funnefoss/Vormsund slo Harstad 4-2, men rykker ned på dårligere målforskjell

552
Oliver Nøvik scorer 3-2 målet til stor jubel hos hjemmefansen, og på overtid! Foto: Høviskeland, fotballnerd.no

Fu/Vo gjorde jobben sin lørdag ved å vinne 4-2 over Harstad, men de øvrige lagene vant også foruten Skedsmo, og da må Fu/Vo ta den sure og tunge veien ned til 4.div grunnet dårligere målforskjell – kun 2 minusmål i differanse kontra Skedsmo!

Fu/Vo stilte med følgende start-11: Rønningen, Westerheim, Nilsen, Dahl, Hanssen, Mohamed, Sistek, Linstad, Finstad, Nøvik, Brenna.

Gjestene fra Harstad: Sulejmanovic, Nilsen, Torblå, Fjellstad, Alvereng, Kosutic, Arntsen, Kjelseth, Ringberg, Windstad, Andersen

Kampen startet med et lite overtak fra gjestene. På et frispark i starten av kampen får hjemmelagets keeper, Rønningen, avklart ved å bokse ballen ut. Preben Finstad hos Fu/Vo prøver skuddfoten, men forsøket går til side for målet til Sulejmanovi. Det er Harstad som skulle starte opp med dagens første scoring. Nikica Kosutic får sendt avgårde et skudd, og scorer tilside for hjemmelagets keeper, Rønningen. Hjemmelaget får en værst tenkelig start på denne viktige kampen.

Toppscorer hos Fu/Vo og i avdelingen, Kim-Andrè Brenna, forsøker seg med et skudd, men Sulejmanovi redder. Gjestene har også sine forsøk, men blir tatt hånd av Rønningen.

En meget god Daniar Ali Mohammed Mohamed, viser strålende spill og utlikner til 1-1 da kampuret viser 25 min. Uten tvil var Mohamed en av de beste på banen i første omgangen.

Danier Ali Mohammed Mohamed utlikner til 1-1 for hjemmelaget. Foto: Høviskeland, fotballnerd.no

Før halvtimen er spilt, kan Harstad på nytt ta ledelsen, men Kosutic rekker ikke fram for å sette foten på innlegget foran åpent mål.

I løpet av en 7 mins periode, får Harstad 3 gule kort og Fu/Vo et, mange taklinger som dommeren synes er av det ulovlige slaget.

Rett før hvilen, er Kim-Andrè Brenna på vei mot målet, men i en duell med en forsvarer, blir han avblåst og frispark til Harstad, ikke lett å forstå grunnen til det.

Pauseresultatet blir 1-1

Kun minutter ut i 2.omg, så blir det mer jubel på Funnefoss Stadion når Armin Sistek finner nettmaskene med en heading! En viktig scoring for hjemmelaget som trenger en seier og samtidig ha et håp om at noen av de andre lagene feiler i sine kamper, som kjemper mot nedrykk.

Armin Sistek scorer 2-1 målet for Fu/Voi starten av 2.omg. Foto: Høviskeland, fotballnerd.no

Oliver Nicolai Nøvik roper på straffe når han blir felt innenfor 16-meteren når det er spilt 8 min ut i 2.omg, men dommeren vinker spillet videre.

Lagene har sine sjanser utover i 2.omg, men alle ender resultatløst.

Dommeren pådrar seg en skade og blir undersøkt av helsepersonell, og det blir lagt til hele 10 min! Han må tilslutt bli erstattet av en av sine assistenter, mens han selv er å finne med «offside-flagget».

Så blir det dramatisk når Harstad finner nettmaskene når Niklas Michael Krane Antonsen scorer tilside for Rønningen, og resultattavla viser 2-2! Dette ser stygt ut for Fu/Vo.

Men det er lagt til 10 min, og i løpet av tilleggstiden, scorer først Oliver Nøvik det viktige 3-2 målet, og rett etterpå, scorer også Armin Sistek sitt andre mål for dagen!

Det ender med 4-2 seier til Funnefoss/Vormsund, men jubelen stilner når det blir klart at alle de øvrige kampene, som ble spilt samtidig, ikke går Fu/Vos vei. Kun èn kamp gjenstår: Lillestrøm 2 – Tromsø 2. Med uavgjort eller tap for LSK2, så er Fu/Vo reddet, og LSK2 må ned til 4.div. Men med seier til LSK2, så er alt håp ute. «Ingen» trodde på et mirakel, og mirakelet skjedde ikke – Lillestrøm 2 ledet 3-0 allerede til pause, noe som ble sluttresultatet.

Armin Sistek scorer 4-2 målet for Fu/Vo, som blir sluttresultatet. Foto: Høviskeland, fotballnerd.no

Dermed rykker Fu/Vo ned til 4.div, sammen med Tromsø 2, Alta 2 og Salangen.

Rett etter sluttsignalet, får vi en kommentar fra Kim-Andrè Brenna: – Nå venter vi bare på resultatet fra LSK 2 – Tromsø 2, vi har gjort jobben vår, så får vi se. Ikke mye hjelp å få fra andre, så det er bare å vente. Hvis det går veien for oss, så har vi fortjent dette. Hvis det ikke går veien for oss, så har vi ikke vært gode nok igjennom sesongen. Ut på banen var det tøft, sleipt å spille. Hadde det vært en 3-4 kamper til, så hadde vi fort kunne vært på en 4.-5. plass, siden vi er inne i en meget god periode, avslutter Brenna til fotballnerd.no

En god Preben Finstad hos hjemmelaget, med mange bra innnlegg. Foto: Høviskeland, fotballnerd.no

Vi får noen ord fra Fu/Vos trener, Ørjan Heiberg: – 1.omgangen var veldig rotete i starten. Harstad er klart best, men vi få lukket igjen hullene og blir bedre utover omgangen. Når vi får 1-1, får vi virkelig trua på dette. I pausen får vi tatt opp endel ting, og vi er soleklart best i 2.omgang. Jeg er fornøgd med kampen sånn sett. Prestasjonen er bra den, vi scorer 4 mål. Men i den gjenstående kampen i Lillestrøm, der får vi ingen ting. Et heltent Lillestrøm-lag mot et Tromsø-lag bestående av juniorer som ikke har noe å spille for, det blir nok en hjemmeseier.

• Hvordan ser du på 4.div til neste år hvis dette skulle gå feil vei med resultatet i Lillestrøm? – Det er ikke der vi ønsker å være. Men det er jo det vi har fortjent. Så da må vi ned dit en tur og vi skal være så klare for den oppgaven, at vi skal rett opp igjen!
  • Hvordan ser på på spillerstallen til neste år? – Vi må ta en status på dette – har ikke tenkt på dette siden vi har vært opptatt av å forberede oss til de viktige kampene som har vært i innspurten, avslutter Heiberg til fotballnerd.no

vi får også en analyse fra Harstads spiller, Gabriel Andersen: – Det e ikke så mye å si, en rotat kamp der vi e veldig dårlig defansivt, og dem utnytte det. Vi åpne best, men miste trykket utover i første omgang. Dem spille på det dem e god på og det e lange baller og innsats, og desverre for vårres del så hånderte vi det dårlig, avslutter Andersen til fotballnerd.no

Dommer, Espen Ramiro Kallerud, (Bækkelagets SK) får legehjelp i flere minutter før han må ta over som assistent på sidelinjen og gi fløyta til en av sine assistenter på overtid. Foto: Høviskeland, fotballnerd.no

Skjervøy vant 3-2 over Lørenskog, LSK 2 vant 3-0 over Tromsø 2 og Fløya vant 1-0 borte mot sølvlaget Senja! Skedsmo, som hadde flest poeng av lagene før siste serierunde, tapte 1-2 hjemme for Sortland!