Haaland fortsetter sin dominans i Premier League

171
Erling Braut Haaland. Foto: Marco Verch, Flickr.

Det var liten tvil om at forventningene var høye når Erling Braut Haaland meldte sin overgang fra den tyske klubben Borussia Dortmund til Manchester City. Stortalentet fra Norge har allerede satt sitt preg på europeisk fotball, og er godt på vei til å fortsette sin legendariske karriere i et lynraskt tempo.

Nå har han Haaland lagt bak seg de første kampene i britisk fotball og leverer et spill fra øverste hylle. Selv om nordmannen kun har spilt seksten kamper for den nye klubben sin, så har han allerede slått en etablert rekord i Premier League. Den unge spilleren har nemlig scoret 10 mål på kun 6 kamper – en rekord som tidligere var holdt av tidligere Coventry spiller Micky Quinn. På 16 kamper har jærbuen funnet veien til nettmaskene hele 22 ganger.

Skuffende fra Norge

Det er ingen tvil om at Haaland er i sin livs form, men det hjelper lite når det norske landslaget ikke nådde opp til fotball VM 2022. Norske fotballfans må derfor belage seg på å følge den eventyrlige nordmannen i engelsk fotball uten det norske flagget på brystet. Haaland har allerede spilt flere kamper for det norske landslaget, men til tross for flere storslagne spillere nådde ikke Norge opp i sitt gruppespill.

Dette kombinert med steile fronter mellom NFF ledelsen og Kommisjonen i Qatar har gjort at mange nordmenn har valgt  legge VM bak seg i denne omgang. For Haaland betyr dette at fokuset kan ligge 100% på engelsk fotball, noe det også ser ut som den unge gutten har foretrukket. Han har raskt steget i gradene i klubben, samt blitt en favoritt blant fansen i den engelske byen Manchester.

- Annonse -

Favoritt blant analytikerne

Det er få spillere som kan skilte med den oppmerksomheten Haaland nå får i fotballen, men vi kan forsøke å nevne noen lignende navn; Gerrard, Ronaldo, Quinn og Messi. Nå ligger det godt an til at Erling Braut Haaland fra Norge vil komme inn i rekkene av de mest legendariske navnene i moderne fotball.

Mange har allerede spådd at den unge gutten fra Norge vil kunne utfordre både Ronaldo og Messi som de mest attraktive spillerne i en lang periode fremover. Dette betyr også at det kan være duket for en rekke priser og berømmelse for gutten som startet sin internasjonale karriere i Tyskland. Ryktene hvisker nemlig at etterspørselen rundt Haaland er stor, så vi blir ikke overrasket om han gjennom sin karriere vil bære flere legendariske drakter til kamp.

Oppsummering

Erling Braut Haaland gjorde nylig sin debut i engelsk fotball og det har gått så godt som fansen kunne håpet på. Tidenes dyreste norske spiller har allerede etter 16 kamper begynt å knuse etablerte rekorder, noe som lover godt for den unge stjernespissen. Etter overgangen til Manchester City har han allerede blitt plagsom for forsvarsspillerne til en rekke engelske klubber, men vi vil dessverre ikke få se han i norsk drakt under fotball VM i Qatar. Norge kvalifiserte seg ikke til mesterskapet, noe som betyr at Ødegaard, Haaland og de andre unge spillerne må vente til neste mulighet for å vise hva de kan gi for Norge.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -