Hønefoss-storseier mot Åsane: – Sender et signal

347
Hønefoss-spillerne jubler for en scoring mot Amazon Grimstad i 2020. Bilde: Sören Döpker, Fotballnerd.no.

(Hønefoss – Åsane 4-0) Hønefoss åpnet sesongen i 1. divisjon med storseier mot Åsane.

Etter en jevn åpning, der særlig Åsane skapte noen farligheter, sendte en perlescoring Hønefoss i føringen: Synne Kristine Hamborg hamret ballen i krysset fra over 30 meter. Drøye fem minutter senere var Hamborg involvert på nytt, denne gangen som tilrettelegger for lagkameraten Inger Sandland, som doblet ledelsen.

Etter pausen tok det 22 sekunder før Martine Skogstad Falkeid økte ledelsen ytterligere. Etter halvspilt omgang ble vondt til verre for bortelaget. Dina Fosso Dale felte Silje Bekkåsen Nyhagen som bakerste spiller, noe som resulterte i marsjordre for Åsane-midtstopperen. Det følgende frisparket satte Hamborg i mål, og stod dermed for både kampens første og siste scoring.

Les også: Sørtevik før kveldens kamp mot Aalesund: – Vi må være mer gjennombruddshissige

- Annonse -

Selv om Hønefoss-seieren var fortjent, produserte Åsane noen muligheter og kunne ha fått mål. Åsanes trener Eirik Fjeldstad synes laget presterte bedre enn resultatet skulle tilsi.

– Nei, hva skal jeg si? Vi blir hardt straffet i dag. Jeg føler alle marginer går imot. Dette er ikke noe 4-0-kamp. De treffer og vi bommer. Samtidig må vi luke bort de balltapene vi får sentralt, og være litt mer kyniske i begge bokser, sier han til Fotballnerd.no.

Hønefoss-treneren Martin Klemetsrud Lindmark, derimot, er naturligvis tilfreds med sesongens første kamp.

Les også: Bli klar til Euro 2021

– Det er en veldig sterk start, jeg er veldig fornøyd med det. Det sender et signal om at vi skal være med. Det er et styrketegn at vi presterer godt mot et lag som er tippet som nummer to av mange. De første kampene lever sitt eget liv, men man må gjøre jobben, sier han.

Etter storseieren i åpningskampen forteller Lindmark at Hønefoss ønsker å kjempe om de øverste plassene i tabellen, men at man først og fremst tenker fra kamp til kamp.

– Vi ønsker å være med i toppen. Vi ønsker å vinne alle kamper, så er det ikke alltid gitt at man får det som man ønsker. Vi tar en kamp om gangen, og den skal vi alltid vinne, sier treneren.

Se målene fra kampen:

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -