La Liga runde 29 – en kort oppsummering

187

Runde 29 ble avsluttet mandag 3/4 og runde 30 starter 4/4. Nå kommer kampene tett for mange lag, og ekstra for de store lagene som fremdeles er med i Champions League. Real Madrid skal spille hele 11 kamper i april. Det er meget stor belastning for enkelt spillere.

Fredag 31/3
Espanyol – Real Betis 2-1. Scoringer: E: Fuego, Reyes. RB: Castro
Evigunge Ruben Castro så ut til å fikse seieren for Betis med sin scoring i det 78. minutt. Men Espanyol ville det annerledes og puttet 2 mål i 87. og 90. minutt. Skikkelig drama de siste minuttene med andre ord.

Lørdag 1/4
Villareal – Eibar 2-3. Scoringer V: Soriano (2). E: Leon, Kike, Inui.
Et noe overraskende resultat. Eibar har gjort våre estimater til skamme. Denne sesongen ser det ut til at de skal fullføre med stil. I fjor sloknet de helt etter nyttår. Det virker også som at Pedro Leon har tilført laget mye (Kom fra Getafe). Villareal må skjerpe seg i forhold til å beholde EL-plassen (6. plass).

Osasuna – Atheltic Bilbao 1-2. Scoringer: O: Leon. AB: Aduriz, Williams.
En forventet seier til Athelic Club over fortapte Osasuna. Athletic er nok ikke helt fornøyd med sesongen så langt, men nå har de «los» på 6. plassen og spill i Europa neste sesong.

Real Sociedad – Leganes 1-1. Scoringer: RS: Juanmi. L: Szymanowski.
Det var nok en del odds-spillere som røyk her. Hjemmelaget var klare favoritter mot svakt plasserte Leganes.

Malaga – Atletico Madrid 0-2. Scoringer: Koke, Luis.
Malaga fortsetter å tape. Ingen overraskelse mot Atletico, men det begynner å se litt stygt ut for laget fra La Rosaleda. De siste 6 kampene har endt med 5 tap og en uavgjort. Fernando Torres spilte hele kampen for bortelaget og serverte 2 målgivende.

Søndag 2/4
Sevilla – Sporting Gijon 0-0.
Et svært overraskende poengtap for Sevilla. De «skal» slå Gijon hjemme. Gijon må fortsette å plukke poeng, de har 5 poeng til trygg plass, så det kommer til å bli vanskelig. Sevilla har hatt en fallende formkurve med 3 uavgjorte og et tap på de siste 4 kampene. Nå har de mistet 3. plassen på tabellen til Atletico.

Real Madrid – Alaves 3-0. Scoringer: Benzema, Isco, Nacho.
En komfortabel seier for serielederne som ikke trengte å ta fram alt de er gode for. Det var ingen imponerende fotballkamp, men de spilte så bra som de trengte, ikke noe mer.

Valencia – Deportivo 3-0. Scoringer: Garay, Albentosa, Cancelo
Valencia har begynt å få litt fasong på spillet sitt igjen, etter en katastrofal første halvdel av sesongen. De er fremdeles et stykke bak der vi forventer å ha de, men det skjer ikke denne sesongen.  Deportivo har hatt en skuffende sesong og ligger på 16. plass. Foreløpig på trygg grunn, men de må hente noen poeng til for å berge plassen.

Granada – Barcelona 1-4. Scoringer: G: Boga. B: Suarez, Alcacer, Rakitic, Neymar.
Barcelona uten Messi, Pique, Iniesta klarte oppgaven greit, men de fikk en liten «støkk» da Granada utlignet til 1-1 rett etter pause. Veldig dårlig midtbanejobb og ballmist førte til en enkel kontring for Granada. Det var likevel klasseforskjell sjansestatisikk på 23-5 sier en del. Ochoa (Granadas keeper) hadde en god dag og reddet mange store sjanser. 3 skudd i stengene, det kunne blitt veldig stygge sifre.

Celta Vigo – Las Palmas 3-1. Scoringer CV: Rossi (3). LP: Bigas
Relativt likt på tabellen mellom disse to lagene før kampen, men Celta som stor favoritt fordi guttene fra Kanariøyene trives dårlig på bortebane. Kun 6 av 35 poeng er hentet borte. Italienske Guiseppe Rossi scoret hat-trick og hadde en strålende arbeidsdag.