League One – Dagens kamper 24.01

163
Colchester United
Colchester Uniteds hjemmebane - Weston Homes Community Stadium. Foto: Wikimedia

Dagens runde inneholdt 14 scoringer fordelt på sju kamper. Det lave antallet kamper skyldes at blant andre Chesterfield og Bristol City er opptatt med FA-cup denne helga.

Colchester United (4-3-3) 2-0 Leyton Orient (4-3-3)

Colchester mistet sin toppscorer, Freddie Sears, før forrige kamp til Jonathan Parrs klubb, Ipswich Town. Dette har medført en økt usikkerhet om hvem skulle score målene og om klubben klarer å beholde plassen på nivå 3.

Etter 14 minutter gikk Colchester opp i ledelsen etter en scoring av høyrevingen Gavin Massey. I det 47. minutt scorer den 33 år gamle midtstopperen Kaspars Gorkss på corner. Gorkss ble forøvrig signert på korttidskontrakt i desember 2014. Han hadde da vært klubbløs helt siden han ble fristilt av Reading da sesongen 13/14 var over.
Elliot Hewitt ble utvist i det 83. minutt.
Leyton Orient styrte kampen og hadde klart flest sjanser. Colchester var derimot langt mer effektive og kapret alle tre poengene. De kan få stor betydning i kampen om å unngå nedrykk.

Fleetwood Town (4-4-2) 1-0 Crawley Town (4-4-2)

Antoni Sarcevic
Antoni Sarcevic i Fleetwood Towns tredjedrakt

Fleetwood, som er nyopprykket, har etter en flott høstsesong gode muligheter til å spille play-off til Championship. Om dette skal bli en realitet er laget nødt til å vinne de «enkle» kampene mot lag under nedrykkstreken.

I det 43. minutt sendte Antoni Sarcevic kula i mål på et frispark. Fleetwood gikk med det til pause med en ettmålsledelse. Flere mål ble det ikke mot tabelljumboen, Crawley. Fleetwood dominerte kampen, og Crawley hadde ikke et eneste skudd på mål.

Gillingham (4-4-2) 3-2 Oldham Atheltic (4-4-2)

John Marquis åpnet målshowet i det 6. minutt. Han la deretter på til 2-0 i det 14. minutt. Oldham slo tilbake med to scoringer. Den første i det 19. minutt ved Liam Kelly. Utligningen kom i det 22. minutt etter en scoring av spissen, Dominic Poleon. Lagene gikk til pause med 2-2. Gillinghams nummer 23, Bradley Deck, sendte laget opp i 3-2 etter 69 minutter. Dette ble også sluttresultatet.

Milton Keynes Dons (4-5-1) 2-0 Barnsley (4-4-1-1)

MK Dons ligger godt an i opprykkskampen, selv etter å ha gått på noen smeller rundt nyttår. Kampen mot Barnsley var en kamp de var nødt til å vinne for å sikre seg en av de to øverste plassene.

Lagene gikk til pause med 0-0. På kort tid ledet MK Dons 2-0 etter scoringer i det 56. og 62. minutt. Det første signert Bamidele Alli og det andre signert William Grigg.

Notts County (4-4-2) 1-2 Peterborough United (3-5-2)

Pauseresultat var 1-1 etter scoring av Marcus Maddison (13. minutt) for Peterborough og Gary Thompson (40.) for Notts County. Etter pause avgjorde Christian Burgess kampen for Peterborough med en scoring i det 61. minutt.

Port Vale (4-4-2)  0-1 Crewe Alexandra (3-4-1-2)

Før kampen lå Crewe under nedrykkstreken, og dermed ville nok en seier smake ekstra godt. Crewe har hatt en forferdelig høstsesong, men har tatt 13 av 18 mulige poeng de siste seks kampene.

Crewe vant dagens kamp etter en scoring av Nicholas Ajose like før pause.

Yeovil Town (4-4-2) 0-0 Coventry City (4-5-1)

Før dagens kamp hadde lagene møtt hverandre 3 ganger. En seier hver og en kamp har endt uavgjort.

I det 51. minutt ble Coventry tildelt straffe. Yeovils keeper, Jed Steer, reddet straffen som ble tatt av Gary Madine. Dermed endte oppgjøret 0-0.