Premier League-tips: Den vanskelige andresesongen

175

Premier League-tips: Den vanskelige andresesongen


Leicester City


Nigel Pearson var i hardt vær forrige sesong og var innblandet i flere kontroversielle situasjoner. Resultatene uteble også, men Leicester ga sin manager tillit og Pearson ledet klubben inn på trygg grunn på mirakuløst vis. Nå er kontroversielle Pearson erstattet med en sympatisk italiener.

Mange spådde at Leicester kom til å få et tøft møte med Premier League da de skulle opp mot Everton, Chelsea, Arsenal, Stoke og Manchester United i løpet av sine første fem kamper. Det gikk over alt forventning. Med uavgjortresultater mot Everton og Arsenal, seier over Stoke på fryktede Brittania og den uforglemmelige 5-3 seieren (etter å ha ligget under 1-3 et lite stykke ut i andre omgang) over Manchester United, kunne klubben vise til åtte poeng og sjuende plass på tabellen etter de første fem kampene. Men så skulle det gå nedover.

Klubben gikk tretten kamper uten seier og bare to av disse endte med et uavgjort-resultat. I den 19’ende serierunden den 28.desember, kunne Leicester endelig ende den grusomme rekken da de slo Hull 1-0 på bortebane. Dette var altså klubbens første seier siden 5-3 over Manchester United i midten av september. Det er ikke ofte man ser slik rekker uten seier i Premier League og ikke minst, det er ihvertfall ikke ofte man ser slike lag berge plassen. Til tross for seieren over Hull og påfølgende uavgjort på Anfield samt en smakfull seier hjemme mot Aston Villa, lå klubben på en 20.plass for niende serierunde på rad. Og det skulle fortsatt ikke løsne helt.

- Annonse -

 

Ketchup-effekt

Fra og med 17.januar (22.serierunde) til og med 21.mars (29.serierunde) tok The Foxes skarve to poeng. Det vanket usikkerhet rundt manager Pearson utad og mange mente det bare var spørsmål om tid før han ville få sparken. Styret i Leicester ville det annerledes og i all etterpåklokskap kan de med rette si at det var en lur avgjørelse.

Da april kom hadde vel de aller, aller fleste avskrevet Leicester og konstatert at det ville ende med nedrykk for revene. Det helt utrolige skulle imidlertid skje. April endte med fire seire og et hederlig 1-3 tap for ligamesterne, Chelsea. Plutselig var klubben over streken og alt så fryktelig mye lysere ut selv om jobben langt fra var fullført.

Klubben gjorde imidlertid en strålende mai også. Med 3 seire og èn uavgjort på sine siste fire kamper kunne klubben avslutte sesongen på en 14.plass. Det hadde nok ingen spådd når man så tingenes tilstand i slutten av mars. Uten å ta for hardt i, en av de mest heroiske Premier League-innspurtene fra et lag noensinne.

Fikk sparken

Til tross for en strålende sesong med opprykk fra Championship og en voldsom snuoperasjon som førte til fortsatt eksistens i Premier League, skulle den rappkjeftige manageren miste jobben etter sesongen. Trolig var det nok utenomsportslige årsaker til dette.

Under en klubb-tur til Thailand etter sesongen, ble Pearsons sønn og to andre Leicester-spillere, innblandet i en utenomsportslig skandale. De tre guttene filmet seg selv mens de hadde seg med tre lokale jenter på et hotellrom og slengte rasistiske bemerkninger til jentene. Klubben har thailandske eiere og når videoen ble lekket ut i britiske medier var det ingen kjære mor for guttene. De hadde sparken, rett og slett.

Noen uker senere fikk også manager og pappa, Nigel Pearson, sparken i klubben. Jeg vil anta det hadde sine årsaker og at disse var utenomsportslige.

Måtte forlate Leicester: Nigel Pearson

Ranieri inn

Den rutinerte italieneren Claudio Ranieri ble i sommer ansatt som ny manager for klubben. En helt annen type enn sin forgjenger Pearson. Ranieri beskrives som en sympatisk herremann som tenker mer før han sier noe kontra Pearson. Det er med andre ord svært usannsynlig at vi denne sesongen får se den italienske ringreven kalle journalister for struts på pressekonferanser, eller ta kvelertak på motspillere under kamp.

Hvordan den store forandringen på managersiden vil slå ut er umulig å vite, men ingen tvil om at klubben nå har gått for det totalt motsatte av det de hadde. Ranieri har forøvrig erfaring så det holder etter opphold i blant annet Napoli, Fiorentina, Valencia, Atletico Madrid, Inter, Roma, Juventus og Chelsea.

 

Vurdering av Leicester-stallen 2015/2016

Keeper:

På keeperplass er Leicester meget godt besatt. Kasper Schmeichel hadde gode sesonger i Championship og da klubben rykket opp i 2014, skulle sønnen til keeper-legenden Peter endelig få prøve seg på øverste nivå. Vi vil anta at Leicester vil kjempe et sted på nedre halvdel og der er det ikke mange lag som kan vise til en like sterk keeperduo som det Leicester har. Reservekeeper er nemlig den meget rutinerte Marc Schwarzer. Selv om sistnevnte ikke blir yngre med årene, er han fortsatt en fullgod reservekeeper for et nedre halvdel lag i Premier League.

Forsvar:

På stopperplass har man store og sterke gutter for å si det mildt. Wes Morgan er klubbens kaptein og går sjeldent glipp av mange kamper. Hvem som danner stopperpar sammen med han er vanskeligere å si, men jeg vil tippe på Robert Huth. Tyskeren var på lån fra Stoke siste halvdel av forrige sesong og var en meget viktig mann i snuoperasjonen som ga ny kontrakt i divisjonen. Huth fikk også sitt gjennombrudd under Ranieri i Chelsea. Man har også Marcin Wasilewski og Liam Moore om det skulle oppstå skader.

På backene har man Ritchie de Laet og Danny Simpson som sannsynligvis vil kjempe om plassen ute til høyre. Paul Konchesky beklet ofte venstrebacken forrige sesong, men nå har østerrikeren Christian Fuchs ankommet klubben fra Schalke 04. En strålende forsterkning. Fuchs er kaptein for Østerrikes landslag og står med 67 landskamper for sitt hjemland.

Det skal bli vondt å møte Leicester for motstandernes angrepsspillere denne sesongen også. De gutta i midtforsvaret der er tøffe og med god organisering og en god keeper bakerst kan dette laget holde buret rent ofte. Spørsmålet er om det skjer ofte nok. Klubben slapp inn 55 mål forrige sesong. Bare tre lag slapp inn færre og dette er et tall som forbedres.

Midtbane:

Litt kjedelig? Esteban Cambiasso har gitt seg, men resten er de samme som i fjor. Man har krydder i Jeff Schlupp og Riyad Mahrez på kantene, men ellers er det en noe grå midtbane med Dean Hammond, Matt James, Marc Albrighton og Andy King. Danny Drinkwater er en spiller som gjorde en del mål i opprykksesongen, men det ble ikke med et eneste ett i Premier League forrige sesong.

Her må spillere som Mahrez og Schlupp gjøre den kreative jobben, hvis ikke tror jeg det vil gå mot en skuffende sesong for Leicester. Forsterkninger bør komme.

Angrep:

Her har man flere å velge i og ikke minst flere forskjellige typer. Leandro Ulloa er den store og sterke. Argentineren har også gode ferdigheter og forrige sesong gjorde han tretten mål på 40 kamper i alle turneringer for klubben. I Jamie Vardy har man eventyr-spilleren som har spilt seg oppover i ligasystemet hele veien til Premier League. På tampen av forrige sesong ble han også belønnet med sin første landskamp for England. En hurtig og mobil spisstype.

I januar hentet man kroaten Andrej Kramaric til klubben. Spissen hadde en voldsom målform i kroatiske Rijeka, men det er alltid tøft å ankomme en klubb midt i sesongen. Han rakk imidlertid å score to mål på sine seks starter og sju innhopp for klubben. David Nugent er en fin «squad-player» som gjør en god jobb når han spiller. Ellers har man hentet inn Shinji Okazaki fra tyske Mainz i sommer. Japaneren ble ingen stor suksess da han kom til Tyskland og Stuttgart hvor han ble brukt mye på venstrekanten. Etter overgangen til Mainz ble han derimot en suksess og har levert flott i sine to sesonger der. 27 mål på 65 kamper er et bra snitt, men japaneren er ikke en typisk boksspiss som bare scorer mål. Han kan også bidra i det oppbyggende spillet. Blir spennende å følge han i Premier League.

Sammen med keeperplassen er dette klubbens beste lagdel. Det er likevel en liten skepsis hos meg. Man har få garantier for at Ulloa gjør en like god jobb som forrige sesong. Vardy er god, for all del, men så god at han skal spille for landslaget er han ikke. Det sier mer om det engelske landslaget om dagen. Kramaric og nykommeren Okazaki har henholdsvis lite og ingen erfaring fra Premier League og vi har sett flust av spillere som ikke takler denne ligaen tidligere. Om klubbens offensive spillere skulle finne på å slå ut i full blomst, kan klubben gå mot en meget god sesong.

Nøkkelspiller:

Kasper Schmeichel:

Schmeichel har levert meget godt de siste sesongene og hadde ikke Leicester rykket opp kunne det fort endt med at dansken forlot klubben til fordel for en klubb på høyere nivå enn Championship. Leicester vil sannsynligvis få mange harde og jevne bataljer og da kan keeper Schmeichel bli helt avgjørende for hvor poengene havner. En potensiell matchvinner, uten tvil.

Blir viktig: Kasper Schmeichel

Spiller å se opp for:

Andrej Kramaric:

58 scoringer på 72 kamper for Rijeka er imponerende for en ung spiss. Nå skal vi ikke putte under en stol at den kroatiske ligaen ikke kan måle seg med Premier League, men at potensialet er der er det ingen tvil om. Om den 24 år gamle kroaten slår til og blir Leicesters fremste spiss-alternativ denne sesongen, vil ikke overraske meg. Man så konturene av hva han kan da han spilte siste halvdel forrige sesong.

Konklusjon:

Vi tror det vil bli en tøff andresesong i Premier League for Leicester. I forsvaret har man fått inn Christian Fuchs, men vi skulle gjerne sett noe mer enn det. Laget slapp inn mye mål forrige sesong og de er sannsynligvis avhengige av en god Kasper Schmeichel helt bakerst. Midtbanen kunne også trengt seg minst èn forsterkning. Spesielt sentralt hvor den kreative hjernen mangler på dette nivået. Vi tror man blir litt for avhengige av Schlupp og Mahrez. Potensialet til laget er bra og man kan fort havne et godt stykke opp på øvre halvdel om flere momenter slår til samtidig. Det skal en del til og spissene Ulloa, Kramaric, Vardy & co bør helst gjøre en god sesong om klubben skal holde seg oppe.

Vi tror Leicester ender på 19.plass

(all statistikk er hentet fra wikipedia og soccerbase.com)

Synes tipset er pessimistisk

Leicester-supporter, Per-Arne Hansen synes 19.plass høres alt for lavt ut. Han mener laget hans er kapable til en mye høyere plassering.

– Synes tipset er litt for pessimistisk, har absolutt tro på at vi havner på en plass mellom 10. til 15. plass, sier han.

Han forteller at klubben satser godt og med den anerkjente manageren Claudio Ranieri inn, samt flere kjøp viser de Thailandske eierne at de virkelig gjør det de kan for å bli i Premier League.

– Avslutningen på fjorårets sesong viser at det helt klart er potensiale i laget. Føler at vi har noe på gang. Med ansettelsen av Ranieri og innhenting av flere spennende spillere viser helt tydelig at de Thailandske eierne mener alvor. Laget må styrke midtbanen og tapet av Cambiasso kan bli merkbart. Er også veldig spent på Ranieri men har tro på han og tror han vil gjøre det bra i managerstolen, forteller Hansen.

Som oss har han også tro på den kroatiske spissen Andrej Kramaric.

– Spillere som det kan bli spennende å følge i år blir Kramaric, Vardy og Okazaki. Laget har en spennende spissrekke i år og det blir spennende å følge kroaten Kramaric som ble hentet inn halvveis i fjorårssesongen og som det er knyttet store forventninger til. Vardy hadde en flott avslutning på fjorårssesongen og fikk i våres debuten på det Engelske landslaget. Det blir også spennende å se om han fortsette sin fine utvikling. Nyanskaffelsen Okazaki fra Japan blir også spennende å se om han kan klare å imponere i Premier League, forteller han.

Venter på noen som kan erstatte Cambiasso

Med blant annet Okazaki og Fuchs inn portene i sommer har man fått noen forsterkninger, men Hansen er klar på at mer trengs og som har var innpå tidligere må spesielt en mann på erstattes.

– Foreløpig har klubben hentet i Robert Huth på permanent basis etter å ha han på lån halve fjorårssesongen. I tillegg er Østerrikeren Christian Fuchs hentet fra Schalke 04 og Okazaki hentet fra Mainz. Vi venter fortsatt på en spiller som kan erstatte Esteban Cambiasso på midtbanen, dette blir ikke lett men klubben er linket til flere spennende europeiske navn og jeg håper at klubben klarer å få en eller to solide midtbanespillere på plass før sesongen tar til, sier Leicester-supporteren.

Det lå nok utenomsportslige årsaker bak, men hva synes du om at Nigel Pearson fikk sparken på tross av den utrolige snuoperasjonen forrige sesong?

– Det verserer mange rykter om årsaken til at Pearson ble erstattet. Jeg mener at fjorårets snuoperasjon var en vanvittig prestasjon, men det var også enkelte utenomsportslige hendelser som i tillegg til Thailands-episoden, trolig var hovedårsaken til avgangen. Med Ranieri på plass tror jeg absolutt at han kan være mannen som kan ta Leicester noen steg videre, men det vil tiden vise. Jeg er optimist og uansett så går vi vi mot en ny og meget spennende Premier League 2015/2016, avslutter han.

1. ?
2. ?
3. ?
4. ?
5. ?
6. ?
7. ?
8. ?
9. ?
10. ?
11. ?
12. Newcastle
13. ?
14. West Bromwich
15. Aston Villa
16. Watford
17. Bournemouth
18. Sunderland
19. Leicester
20. Norwich

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -