Premier Leauge-tips: Laget er et helt annet beist under Mark Hughes

326

Fjorårets sesong var det beste Stoke har gjort på 40 år. De greide å komme på topp ti; to år på rad. Nå håper alle supporterne på et tredje år med topp ti-plassering, og et ørlite snev av Europa-fotballhåp finner sted i en hver Stoke-supporters hjerte. Hvis The Potters fortsetter slik, blir de snart et virkelig etablert Premier League-lag.

Stoke City har lenge blitt sett på som et «rugby-lag» i fotballsammenheng, dette grunnet harde taklinger og lange baller, men under Mark Hughes var faktisk Stoke City det laget som gikk lengst forrige Premier League-sesong uten å få et rødt kort. Hughes har en ny filosofi, og en merker dette godt på spillerne.

Overgangsvinduet:
Mange Stoke-supportere vil nok si at Mark Hughes har gjort en vanvittig bra jobb i dette overgangsvinduet, minuset derimot er at Asmir Begovic, Robert Huth og Stephen N’Zonzi er forsvunnet til Chelsea, Leicester og Sevilla. Det Hughes må jobbe mest med, er å erstatte N’Zonzi, som ble kåret til årets spiller i forrige sesong.

Overgangene som til dags dato er i boks er:
Joselu (25) fra Hannover, spiss til 5,5 millioner pund.
Phillipp Wollscheid (26) fra Bayern Leverkusen, midtstopper til 2,5 millioner pund.
Marko van Ginkel (22) fra Chelsea, midtbanespiller på lån.
Jakob Haugaard (23) fra Midtjylland, målvakt til 420.000 pund.
Shay Given (39) fra Aston Villa, gratis målvakt.
Glen Johnson (30) fra Liverpool, gratis høyreback.
Ibrahim Affelay (29) fra Barcelona, gratis ving.
Moha (19) fra Barcelona, gratis ving.

- Annonse -

Mark Hughes’ kjøp har gjort at flere engelske medier mener at Stoke City vil bli et lag som en må passe seg for denne sesongen.

Vurdering av stallen 2015/2016:

Keeper:
Jack Butland ser ut til å overtar etter Asmir Begovic. Butland har allerede noen Premier League-kamper på sin kappe. Han har vært ute på lån til klubber som Derby, Leeds og Birmingham, der har han har fått verdifull spilletid. Men Hughes har også fått inn Shay Given fra Aston Villa, og danske Jakob Haugaard fra Midtjylland, så det virker som om salget av Begovic var ganske gjennomtenkt.

Forsvar:
Stoke har jobbet bra med forsvaret de siste årene. Selvom de kom på 9.plass i forrige sesong, regnes de som å ha det 6. beste forsvaret i Premier League, med spillere som Phil Bardsley, Erik Pieters, Ryan Shawcross, Marc Muniesa, Mark Wilson, Geoff Cameron og Glen Johnson. Dette er spillere som vet hvilken rolle de har, og kjører på. Etter å ha sett på overgangene, er det ganske sikkert at det skal jobbes videre med spillerne de allerede har.

Midtbane:
Stephen N’Zonzi var en spiller som en kunne regne med at var der, men nå etter at han har dratt til Sevilla, må Stoke igjen bygge opp midtbanen. Whelan har nesten fungert som en erstatter for N’Zonzi, men kjøpene tyder på at Hughes har tenkt igjennom også dette. Steve Sidwell er også en spiller som kunne fått mer spilletid. Etter innkjøpet av Marco van Ginkel, venter vi spent for å se hva kan kan få til, det virker som om det er ganske høye forventinger. Phillip Wollschied gjorde seg fortjent til en plass på laget i forrige sesong. Ellers på midtbanen har vi stabile Charlie Adam og Stephen Ireland. Disse er spillere som virker som om de nesten blir bedre med alderen, og det blir spennende å se hva de kan få til den kommende sesongen. Stoke City sitter også på fantastiske spillere som Marko Arnatovic og Jonathan Walters, og etter tilveksten med Moha og Affelay, blir det virkelig spennende å se om det går slik Mark Hughes har tenkt.

Angrep:
Diouf har vist seg å være vanvittig rask, men han sliter litt med teknikken. Han endte på 12 scorte mål på slutten av forrige sesong, noe som fansen absolutt ikke klager på. Han er relativt frustrerende å se på noen ganger, ettersom han går fra å ha total kontroll til å plutselig ikke vite hva han driver med.

Da Peter Crouch kom til Stoke City i 2011 var det stort baluba. Skulle virkelig en Englandsspiller spille på Stoke? Det viste seg å være tilfelle, og han har ikke skuffet. På Britannia Stadium snakkes det om Crouch-effekten, og i forrige sesong overgikk han Alan Sheerar på antall scorte mål med heading. Han er en solid spiller, som er god på timing.

Bojan har vært skadet mye av forrige sesong, men har nå jobbet seg tilbake. Han er en av spillerne det har vært mest forventing til, og han har innfridd mange av disse, nå gjenstår det bare å se om han kan innfri enda flere i den kommende sesongen.

Joselu var den dyreste spilleren Stoke har kjøpt i denne omgang. Han er ganske mye mer teknisk enn noen av de andre spissene, og det virker som om Hughes har tenkt at han kan komplimentere de andre ganske så godt.

Nøkkelspiller:

Ryan Shawcross har lenge vært en sentral spiller på laget, og hvert år linkes han til klubber, den ene større enn den andre. Etter kvaliteteten på spillet hans, er absolutt ikke dette overraskende. Ryan Shawcross takler kapteinrollen enormt bra, og han har god kontroll. Det eneste som er bekymringsverding er at han fikk en skade i ryggen i slutten av forrige sesong, og det spekuleres i om han blir klar til åpningskampen mot Liverpool, ettersom han ikke har fått med seg pre-season kampene.

Konklusjon:
Stoke blir et spennende lag å følge med på denne sesongen, med mange interessante kjøp. De har en sammensatt tropp, og at Bojan er tilbake, hjelper nok veldig på, men utfallet av ryggskaden til Ryan Shawcross vil også være sentralt i forhold til hvordan Stoke ender på tabellen.

Flere medier har også påpekt at Stoke City er den klubben med flest Champions League-vinnere i stallen (4 stykker), og de tror dette kan påvirke plasseringen dette året.

Fotballnerd.no tror Stoke ender på 13.plass.

Vi snakket med Knut Ole Rosted som har vært Stoke-supporter i 44 år og han var ikke heilt enig i plasseringa fotballnerd.no hadde spådd. Han understreker at de fleste andre medier har spådd at Stoke City vil ende opp med en mye bedre plassering. Samtidig sier Rosted at han er enormt dårlig på å tippe, men at han håper inderlig på rekordplassering i Premier League, som altså ville vært 8.plass. Han innrømmer også at han har en gammel uvane med ned mot streken for å leite etter Stoke City, noe han håper å bli kvitt snart.

Han forteller videre om at han synes det var kjedelig å se N’Zonzi og Begovic gå, at han kommer til å savne dem. Van Ginkel har store sko å fylle etter N’zonzi, men Rosted håper på det beste. Han understreker at Stoke City trenger en 10+ målscorer på laget, Diouf havnet på 12 i fjor og det mener Knut Ole er godkjent.

Også klart er det veldig spennende med Affelay, avslutter Knut Ole.

1. ?
2. ?
3. ?
4. ?
5. ?
6. ?
7. ?
8. ?
9. ?
10. ?
11. ?
12. ?
13. Stoke City
14. ?
15. Aston Villa
16. Watford
17. Bournemouth
18. Sunderland
19. ?
20. Norwich

Statistikk hentet fra: http://www.sportsmole.co.uk/

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -