Saints vinner igjen

238

Dusan Tadic sin straffescoring i det 69. minutt var det eneste målet da Southampton besøkte Sunderland på Stadium Of Light.

Serberen var sikker fra ellevemeteren etter Yann M`vila taklet Ryan Bertrand innenfor 16-meteren. I en kamp hvor Southampton dominerte i fulle 90 minutter, kan Sunderland takke keeper Costel Pantilimon for at «Saints» ikke scoret flere mål.

Southampton har plukket opp 14 av de siste 18 poengene de har spilt om, mens Sunderland på sin side har tapt tre av fire kamper siden Sam Allardyce tok over klubben i oktober.

Sunderland hadde både Ola Toivonen og Younes Kaboul tilgjengelig i dagens kamp etter de begge har vært ute med skade. Ungutten Duncan Watmore (21) fikk også sin første Premier League start for «the Black Cats». Southampton på sin side måtte finne seg i at Victor Wanyama var suspendert etter sitt røde kort i forrige runde og ble derfor erstattet av James Ward Prowse på midtbanen.

Sunderland startet ivrig og viste tegn til at de kanskje kunne være med å konkurrere i en kamp hvor de fleste ville spådd Southampton som klare vinnere. Men det tok snaue ti minutter før Southampton hadde kommet inn i rytmen og begynte å ta over kampen.

Den første sjansen kom i det 16. minutt da Dusan Tadic prøvde seg fra skrå vinkel etter å ha plukket opp en hælflikk av Graziano Pellè, men dessverre for gjestene var den lange rumeneren Costel Pantilimon i det umulige hjørnet. Både Sadio Manè og nevnte Tadic og Pellè hadde noen gode muligheter men kunne ikke komme forbi målvakten. Southampton var det førende laget i første omgang, men maktet ikke stikke hull på byllen i det de to lagene tuslet inn med 0-0 på tavla etter halvspilt kamp.

Andre omgang startet som den slapp. Southampton hadde ballen og presset Sunderland bakpå, med kun sporadiske forsøk fra nedrykkskandidaten. I det 69.minutt skulle dominansen gi uttelling i det Ryan Bertrand stormet inn i boksen etter fint spill fra Saints og hvor midtbanesjef Yann M`vila heiv seg inn og taklet venstrebacken. En vanskelig og noe kontroversiell avgjørelse av dommeren da det kan se ut som Bertrand går litt lett i bakken. Uansett var Dusan Tadic sikker på straffen og Ronald Koemans gutter kunne dra sørover med tre nye poeng i bagasjen og en fin syvende plass på tabellen.