Scoring etter 90 sekunder sikret Strømsgodset tre poeng mot Odd

155

Marienlyst stadion. Bilde: Cashewnøtt, Wikimedia.

(Strømsgodset – Odd 1-0) I regnværet på Marienlyst avgjorde en tidlig scoring kampen mellom Strømsgodset og Odd.

Allerede før det var spilt 90 sekunder tok Strømsgodset ledelsen. Moses Mawi satte fart på venstre side og hevdet ballen sterkt mot to forsvarsspillere. Han spilte ballen videre mot Kristoffer Tokstad. Kantspillerens lave innlegg satte Johan Hove i nettmaskene.

Etter at hjemmelaget dominerte de første ni minuttene, skapte Odd sin første målsjanse. Kachi, som kun øyeblikk tidligere ødela en potensiell god mulighet gjennom en dårlig berøring, bommet på mål fra fire meter etter Joshua Kitolanos innlegg. På den andre siden måtte Torgeir Børven redde på streken mot Mawa etter et hjørnespark.

Utenom de store sjansene var Strømsgodset det beste laget, særlig i omgangens første halvdel. Mot et dyptliggende Odd-lag presset vertene høyt og var gode i gjenvinningen på motstandernes banehalvdel. Odd var i begynnelsen ikke trygge i forsvaret. Særlig de kjappe løpene til Mawa, Tokstads smarte bevegelser og overlappen av høyrebacken Lars-Christopher Vilsvik skapte problemer for Odd.

Odd var i begynnelsen nesten utelukkende avhengig av baller i bakrommet. Først etter halvspilt omgang hevet bortelaget seg, og kampen ble jevnere. Odd lå høyere i presset og midtbaneleddet vant flere dueller enn i begynnelsen av kampen. Fredrik Nordkvelle og særlig Kitolano sørget for flere gode gjenvinninger. Likevel skapte gjestene ikke mer enn noen halvsjanser mot et stort sett trygt Strømsgodset-forsvar.

Ingen scoringer etter pausen

I pausen byttet Henrik Pedersen sin meget aktive høyre side. Tokstad og Vilsvik ble byttet ut til fordel for Janis Ikaunieks og Nicholas Mickelson. Hjemmelagets skeive 4-4-2/4-3-3-grunnformasjon med en variabel Tokstad på høyre ble dermed til en 4-4-2 med diamant på midten.

Den første gode muligheten etter pausen skapte imidlertid Odd. Birk Risa fikk ballen av Nordkvelle, men backens avslutning ble reddet av Viljar Myhra. Markus Kaasa fikk tak i returen. Forsøket ble blokkert til corner.

Drøye ti minutter senere gjorde Lars-Jørgen Salvesen som Odd-spissen Børven i første omgang og reddet på streken. Innbytteren Tobias Lauritsen hadde hoppet høyest etter et hjørnespark.

Strømsgodset på sin side kom til noen avslutninger som gikk utenfor eller ble blokkert. Særlig Salvesens forsøk fra utenfor boksen var ikke langt unna målet.

Odd hadde ballen mest i andreomgang, mens Strømsgodset stort sett senket presslinjen og nå opererte med kjapt spill i lengderetning. Selv om et offensivt bortelag utover i omgangen klarte å legge et visst press på Strømsgodset, skapte gjestene kun få store sjanser.

Strømsgodset vant dermed kampen og har fire poeng etter to runder. Odd har tapt begge kamper denne sesongen.