Seks minutter på overtid ble han tidenes eldste målscorer i Bundesliga

532

Werder Bremen-legenden Claudio Pizarro sikret 1-1 i det sjette overtidsminuttet da klubben gjestet Hertha Berlin lørdag ettermiddag. Med frisparkscoringen ble Pizarro tidenes eldste målscorer i Bundesliga.

Pizarro er 40 år, fire måneder og 13 dager gammel. Hans frispark gikk via to mann på veien bak en sjanseløs Rune Almenning Jarstein.

Den tidligere rekorden skriver seg tilbake til august 1996. Da scoret Mirko Votava for Werder Bremen mot Stuttgart, 40 år, tre måneder og en dag gammel.

Pizarros milepæl, hans tredje mål i Bundesliga denne sesongen, gjør også at han har scoret mål i Bundesliga hvert eneste kalenderår siden han kom til Tyskland og Werder Bremen fra Allianz Lima i hjemlandet Peru i august 1999.

«Jeg er veldig glad, og veldig stolt [over å være den eldste målscoreren i Bundesligas historie],» sier Pizarro i et tv-intervju rett etter kampen.

Han forteller at de ventet en tøff kamp mot et godt Hertha Berlin-lag. Hjemmelaget tok ledelsen ved Davie Selke etter 25 minutter, og så ut til å sikre seg tre poeng da kampen fikk fire minutters ekstra spilletid. Målet til Pizarro kom i det sjette overtidsminuttet.

«Vi fikk en sjanse på slutten, og vi scoret. Et poeng her var veldig viktig,» sier Pizarro.

Pizarro har klubbrekorden for antall scoringer for Werder Bremen, fordelt på fire perioder i klubben. Han har også to perioder i Bayern München, en i Köln, samt en sesong for Chelsea i Premier League i 2007/08.

Peruvianeren har vunnet seks ligagull og seks cupfinaler i Tyskland, og Champions League i 2013. Han er den utlending som har scoret flest mål i Bundesliga med 195 mål på 463 kamper. Men en mann puster han veldig hardt i nakken. Robert Lewandowski har 193 mål på bare 278 kamper, og det er nok ikke usannsynlig at polakken innehar rekorden i løpet av noen uker.