SERIE A – Den 27.serierunden

544

 SERIE A – Den 27.serierunden

Lørdag, 14.03.2015

PALERMO – JUVENTUS (Vises på C More Fotball klokken 18:00)

27.serierunde i årets utgave av Serie A starter med en festforestilling. Klokken 18:00 tar Palermo imot Juventus på Stadio Renzo Barbera. De rosakledde vertene har vært en sensasjon denne sesongen. Etter 26 spilte kamper, ligger de på en solid 11.plass på tabellen. Spillere som Paulo Dybala, Franco Vázquez og Michel Morganella har storspilt og imponert en hel fotballnasjon i Italia.

Juventus, derimot er suverene. De ligger der de alltid ligger, nemlig på en 1.plass, og det er 11 poeng foran AS Roma! «Den Gamle Dame» har kun tapt 1 kamp denne sesongen, og det var mot Genoa borte i serierunde nummer 9. Spillere som Paul Pogba, Carlos Tevez og Arturo Vidal er store stjerner i Torino-klubben, og det viktigste av alt; Andrea Pirlo og Gianluigi Buffon holder fortsatt koken oppe.

- Annonse -
Den franske maskinen har vært enorm for Juventus i år.
Den franske maskinen har vært enorm for Juventus i år.

Cagliari – Empoli (Vises på C More Live klokken 20:45)

Senere på kvelden tar Cagliari imot Empoli på Stadio Sant’Elia. Cagliari ligger på en skuffende 18.plass på tabellen, etter 26 spilte kamper. Sist kamp tapte de 1-2 hjemme mot Hellas Verona, en kamp de burde ha vunnet. Cagliari har mye ungt på laget, og har spennende spillere som svenske Albin Ekdal og Samuele Longo. De har også en rutinert herremann på laget, nemlig Daniele Conti, som for øvrig var Cagliaris eneste målscorer mot Hellas Verona.

Empoli har imponert oss mange. Empoli er det laget som har spilt flest uavgjorte kamper denne sesongen, med et antall på 14 kamper. Men det er likevel imponerende. Det nyopprykkede laget har spilt uavgjort mot lag som AC Milan, Roma, Inter Milan, Fiorentina og Napoli. De gjorde gode kjøp i sommer, og beholdte stort sett hele troppen som rykket opp til Serie A. De to siste kampene har endt i uavgjort, men jeg tror likevel at det ender i seier, favør Empoli.

 

Søndag 15.03.2015

Sassuolo – Parma (Kampstart klokken 15:00) (Kampen vises ikke på tv)

Klokken 15:00 tar Sassuolo imot Parma på Mapei Stadium. Vertene har lenge vært en sensasjon for oss seere, og vi beundrer dem ofte for hvordan dem har klart seg (både i fjor og i år). De ligger på en brukbar 14.plass, etter 26 spilte kamper. Det eneste problemet for Sassuolo er hvordan de skal klare seg til neste år. Spillere som Simone Zaza og Domenico Berardi kommer mest sannsynlig til å forsvinne ut dørene på Mapei Stadium. Sistnevnte kommer til å vende tilbake til Juventus, men kommer Zaza til å følge etter? Det spørsmålet svever veldig høyt oppe i luften.

Men så har vi Parma. Storheten Parma som vi pleide å kalle dem. Etter mange gode resultater fra tidligere år, ligger de på en sisteplass med kun 11 poeng etter 24 spilte kamper. Den økonomiske krisen har svevet lenge rundt Stadio Ennio Tardini, men i år slo den til for fullt. Etter en solid 6.plass i fjor har kurven dalet nedover og nedover. Den økonomiske krisen som har vært i Parma, har gjort slik at spillerne ikke har fått lønn på over 6 måneder, noe som er bekymringsverdig og ikke minst trasig. Antonio Cassano og Gabriel Paletta hadde fått nok, og de forlot Parma i januar måned. Mitt store spørsmål er: Kommer Parma noen gang tilbake?

domenico og zaza
Disse to har vært viktige for Sassuolo. Hva skal Sassuolo gjør når de forsvinner?

Atalanta – Udinese  (Kampen vises på C More Live klokken 15:00)

Atalanta tar imot Udinese klokken 15:00 på Stadio Atleti Azzurri d’Italia. Vertene ligger på en skuffende 17.plass på tabellen, etter 26 spilte kamper. Forrige uke spilte de uavgjort mot Parma, en kamp som var lite underholdene. Atalanta er i en dårlig periode, og de har ikke vunnet en Serie A kamp siden serierunde nummer 21, den runden vant de 2-1 mot Cagliari. Snur de den dårlige trenden mot Udinese?

Bortelaget Udinese kommer til Stadio Atleti Azzurri d’Italia med en hjemmeseier mot Torino i bagasjen. De ligger på en 12.plass på tabellen, etter 25 spilte kamper. Toppscoreren for Udinese, Antonio Di Natale står med 10 nettkjenninger for Udinese, så langt denne sesongen. Spørsmålet er om han finner målet mot Atalanta?

 

Genoa – Chievo (Kampen vises på C More Fotball klokken 15:00)

Genoa tar imot Chievo Verona i Genova på Stadio Luigi Ferraris klokken 15:00. Vertene ligger på en solid 7.plass på tabellen, med 37 poeng, etter 25 spilte kamper. De har spilt en kamp mindre enn de fleste av lagene i serien (dette på grunn av en utsatt kamp mot Parma). Forrige serierunde spilte de uavgjort mot Empoli borte, en kamp de burde ha vunnet.

Chievo kommer til Stadio Luigi Ferraris med et godt resultat hjemme mot Roma. De klarte uavgjort mot hovedstadsklubben etter å ha spilt kompakt og defensivt gjennom hele kampen. Verona-klubben ligger på en 16.plass, rett bak «storebror» Hellas Verona som ligger på en 15.plass.

 

Hellas Verona – Napoli (Kampen vises på C More Fotball klokken 18:00)

Hjemmelaget Hellas Verona tar imot Napoli til dans på Stadio Bentegodi klokken 18:00. Verona-klubben ligger på en 15.plass, etter 26 spilte kamper. I forrige serierunde spilte de 2-2 borte mot AC Milan på San Siro. Legenden Luca Toni og Nicolas Lopez sto for Verona-målene.

Bortelaget Napoli kommer til Verona etter å ha spilt 2-2 hjemme mot Milano-klubben Inter (seriesammenheng). Napoli ligger på en 4.plass, etter 26 spilte kamper. De har like mye poeng som Lazio, som ligger på en 3.plass, men målforskjellen skiller lagene. Napoli gjør det bra ute i Europa for øyeblikket. På torsdag slo de Dinamo Moskva 3-1, og argentineren Gonzalo Higuaín sto for alle målene. Men så er spørsmålet; Kommer serierunde nummer 27 for tidlig?

 

Inter – Cesena (Kampen vises på C More Live klokken 20:45)

Roberto Mancini og resten av Inter-laget kommer fra uavgjort mot Napoli (seriesammenheng). Inter ligger på en svært skuffende 8.plass på tabellen. Inter har en svært lovende stall, med store navn som Xherdan Shaqiri, Nemanja Vidic, Lukas Podolski og stortalentet Mateo Kovacic. Men det vil seg altså ikke for Milano-klubben. Etter å ha tapt 3-1 borte mot Wolfsburg i Europa League, er det skuffende tider i den blå-delen av Milano. Klarer de å få en etterlengtet seier mot et av jumbolagene Cesena?

Cesena ligger på en forventet 19.plass på tabellen. På søndag spiller de mot hjemmelaget Inter på Stadio Giuseppe Meazza. Sist helg spilte de uavgjort hjemme mot Palermo, noe som er en bragd i seg selv. Laget som sikret Serie A lisens sist sesong, må nok regne med å ta turen til Serie B igjen sammen med Parma, men hvilket lag slår følge med dem?

Mancini og Inter har det tøft for tiden.
Mancini og Inter har det tøft for tiden.

 

Mandag 16.03.2015

Torino – Lazio (Kampen vises på C More Live 2 klokken 19:00)

Torino tar imot Lazio på Stadio Olimpico i Turin. Torino ligger på en 9.plass på tabellen, etter 26 spilte kamper. Forrige serierunde tapte Torino 3-2 mot Udinese borte. De er også et av de få italienske lagene som deltar i Europa League. Sist torsdag tapte de 2-0 mot Zenit St.Petersburg, noe som gjør det ekstra vanskelig for dem i returoppgjøret som spilles i Italia.

Lazio har vært kanonsterke, formidable og fantastiske denne sesongen. De har vært med på å skape liv og spenning i årets utgave av Serie A. Hovedstadsklubben ligger på en imponerende 3.plass, etter 26 spilte kamper. Det er kun 4 poeng opp til byrival Roma som ligger på en 2.plass. Sist helg knuste de lyseblå Fiorentina 4-0, etter en svært underholdende fotballkamp. Miroslav Klose dunket inn 2 nettkjenninger for Lazio den kampen, men kommer han til å gjøre det igjen mot Torino?

Miroslav Klose vet hvor målet står.
Miroslav Klose vet hvor målet står.

 Fiorentina – AC Milan (Kampen vises på C More Fotball klokken 19:00)

RUNDENS HOVEDKAMP –

Fiorentina tar imot AC Milan til en festforestilling av de sjeldne, når lagene møtes på Stadio Artemio Franchi i Firenze. Fiorentina ligger på en fortjent 5.plass, etter 26 spilte seriekamper. Firenze-klubben var et av formlagene i ligaen, men dette endte brått etter at de tapte 4-0 borte mot Lazio i Roma på Stadio Olimpico. Mohamed Salah har vært en åpenbaring for klubben, etter han ankom Firenze etter noen stusselige måneder i London-klubben Chelsea.

AC Milan har ikke imponert mange. Milano-klubben ligger på en svært skuffende 10.plass, etter 26 spilte seriekamper.  Sist helg spilte Milano-klubben uavgjort mot Hellas Verona, noe som er uforståelig i seg selv … Hvor er lagmoralen? Klarer Filippo Inzaghi å få en etterlengtet seier?

Vanskelige tider.
Vanskelige tider.

Roma – Sampdoria (Kampen vises på C More Fotball klokken 21:00)

Serierunden avsluttes med en thriller på Stadio Olimpico i Roma. Det er hovedstadsklubben Roma som tar imot Sampdoria klokken 21:00. Roma ligger på en 2.plass, etter 26 spilte seriekamper. De to foregående kampene har endt i uavgjort. Først 1-1 hjemme mot Juventus, og i den forrige serierunden endte det med et skuffende 0-0 resultat mot Chievo. Roma har en spennende stall, med spillere som Seydou Doumbia, Gervinho, Adem Ljajic, og selvfølgelig evigunge Francesco Totti.

Sampdoria har vært et av de lagene som har imponert mest. De ligger på en imponerende 6.plass, etter 26 spilte seriekamper. i Blucerchiati endte på en 12.plass i fjor, men i år ser det ut som at de virkelig er på hugge. Etter å ha kapret Samuel Eto’o og Luis Muriel på den siste overgangsdagen i januar ser det ut som at de har et virkelig godt lag på gang, også i fremtiden.

Sampdoria har gjort gode kjøp. Luis Muriel til venstre, og Samuel Eto'o til høyre.
Sampdoria har gjort gode kjøp. Luis Muriel til venstre, og Samuel Eto’o til høyre.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -