TIPPELIGATIPSET 2015: Nr. 16 – Stabæk

842

TIPPELIGATIPSET 2015: Nr. 16 – Stabæk

Nr. 16 – Stabæk Fotball

Den tidligere amerikanske og egyptiske landslagssjefen Bob Bradley ble 3. januar i fjor presentert som Stabæks nye hovedtrener. Til tross for å ha hentet inn en trener med en svært imponerende CV, ble Bærumslaget i forkant av fjorårets Tippeligasesong tippet nord og ned av så og si samtlige eksperter. Laget ble vurdert som for ungt og uerfarent, i tillegg til at det bestod av flere usikre kort som foreløpig ikke hadde levert stort på toppnivå.

Bob Bradley og Stabæk skulle imidlertid virkelig sette skapet på plass og endte til slutt på en meget imponerende 9. plass etter en fantastisk sesong av hittil relativt ubeskrevne kort som Franck Boli (13 mål), Fredrik Brustad (10 mål), Luc Kassi, Andrew Jacobson, Anders Trondsen, Mande Sayouba og ikke minst en av høstens store spillere, mannen Molde ikke lenger hadde bruk for, innlånte Magne Hoseth.

I forkant av sesongen 2015 ser det derimot langt mørkere ut for en av fjorårets største positive overraskelser. En skakkjørt økonomi, en så å si ribbet spillerstall og en hovedtrener som er langt fra fornøyd med situasjonen, har bidratt til nettopp det. I tur og orden har nemlig «stjerner» som Fredrik Brustad, Franck Boli, Anders Trondsen, Andrew Jacobson og Magne Hoseth (for å nevne noen) forsvunnet ut dørene på Nadderud.

- Annonse -

Når ikke klubben har forsterket nevneverdig på spillersiden hittil denne vinteren og med en trener som fort kan forsvinne midtveis, tror vi 2015 blir et tøft år for Bærumsgutta. Skulle også skader på sentrale spillere inntreffe, kan sesongen virkelig bli blytung. Fotballnerd plasserer Stabæk nederst – på 16. plass og direkte nedrykk i forkant av årets Tippeligasesong.

Bob Bradley

Bob Bradley er en av ligaens mest rutinerte trenere

 

Vurdering:

Plusser (+):

  • Stabæk har en av ligaens desidert beste keepere i Mande Sayouba.
  • Ligaens kanskje beste trener heter Bob Bradley og er sjef i nettopp Stabæk.
  • En av fjorårets vårkometer Luc Kassi blir viktig i år.
  • Det nyinnkjøpte hurtigtoget Ernest Asante fra Start er en spennende spiller.

Minuser (-):

  • Har mistet så å si et helt lag siden fjorårets sesong. Det er ikke hvilke som helst spillere de har mistet heller. Bærebjelkene har forsvunnet ut i tur og orden.
  • Har grunnet klubbens elendige økonomi ikke klart å forsterke nevneverdig. De har derfor en syltynn bredde i stallen.
  • Stortalentet Anders Trondsen (19) har forsvunnet til divisjonskollega Sarpsborg 08. At fremtidige gullgruver som Trondsen forsvinner til en av hovedkonkurrentene er ikke et godt tegn.
  • Hvem skal score målene for Stabæk? Klubbens eneste rene spiss pr. mars 2015 er totalt ukjente Emil Ekblom på 21 år.
  • Klubben risikerer å miste lagets viktigste «spiller» Bob Bradley i løpet av sesongen.

 

Antatt førsteellever:

Mande Sayouba – Ville Jalasto – Nikolai Næss – Morten Skjønsberg – Birger Solberg Meling – Kamahl Issah – Giorgio Gorozia – Cole Grossman – Luc Kassi – Ernest Asante – Emil Ekblom

 

 

Se opp for:

Luc Kassi. Midtbanespilleren hadde en fantastisk start på fjorårssesongen med bl.a. storspill og scoringer av høy, høy klasse. Hadde dog en liten «down-periode» utover året. Gjenstår å se om han kan finne storformen tilbake.

Luc Kassi

Luc Kassi kan fort bli en viktig spiller for Stabæk i år.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -