3-2 mot Strømsgodset: Bodø/Glimt utnyttet Moldes tap

259
Bodø/Glimt tilbake på vinnersporet anført av Jens Petter Hauge som også ble matchvinner. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no

(Bodø/Glimt – Strømsgodset 3-2) Begge lag skapte store muligheter, men Bodø/Glimt gikk seirende ut av oppgjøret mot Strømsgodset.

Philip Zinckernagels sendte vertene i føringen etter tolv minutter. Moses Mawa svarte nesten umiddelbart og utlignet. Takket være Strømsgodsets Niklas Gunnarsson, ledet Bodø/Glimt likevel etter førsteomgangen: Midtstopperen styrte Zinckernagels innlegg forbi egen keeper.

Begge lag produserte flere sjanser før pausen, uten at det ble flere nettkjenninger. Bodø/Glimt var imidlertid uheldige med skader. Både Brede Moe og Fredrik Bjørkan måtte kaste håndkleet i løpet av førsteomgangen.

Etter halvspilt andreomgang utlignet Kristoffer Tokstad for Strømsgodset. Denne gangen var det imidlertid hjemmelaget som svarte omgående, og Jens Petter Hauge scoret kampens siste mål.

Det kunne imidlertid blitt flere scoringer for begge lag. Også etter pausen kom både Bodø/Glimt og Strømsgodset til flere store muligheter, men klarte ikke å utnytte dem.

Selv om Bodø/Glimt hadde flest sjanser, kunne Strømsgodset fått med seg poeng fra Aspmyra. Jens Petter Hauge mener at Glimt ikke spilte like bra som tidligere i sesongen.

– Det var en viktig trepoenger på en tung dag, sier 20-åringen.

Hvor viktig seieren var, viser tabellen. Molde tapte 1-2 i Sandefjord på lørdag, noe Glimt klarte å utnytte. Serielederne har nå en luke på seks poeng til Molde på andreplassen.