Odd sliter seg til seier over Rosenborg – Vi føler vi skulle hatt med oss noe herfra

361
Elbasan Rashani var god i kveld mot Rosenborg. Scoret 2-0 målet for Odds Ballklubb. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no
(Odd – Rosenborg: 2-1) Med Per Ciljan Skjelbred fra start og komfortabel 3-0 seier mot Viking i midtuken så nok mange at Rosenborg kanskje skulle fortsette i samme spor mot et medaljejagende Odd.

Godt treff fra danske Kasper

Det startet bra for Odd som allerede og etter 28 minutter kommer de til et angrep på høyresiden der Odd stanser en kontringsmulighet for Rosenborg. Etter hvert står Kasper Lunding på 20 meter og klinker ballen i nærmeste hjørnet. Flott scoring av dansken med et solid skuddbein. Videre ut i førsteomgangen holder Odd på ball og har god kontroll på kampen.

Rashani åpnet målkontoen

Fra start i andre omgang fortsetter Odd med presset og etter 55 minutter kommer Odd med en fin opprulling på høyresiden. Spillet rulles deretter over til venstresiden der Elban Rashani, som enda ikke stod med noen mål for sesongen, til slutt skyter ballen via en uheldig Erlend Dahl Reitan og i mål. Julian Faye Lund står helt stille og ser ballen rulle forbi han og i mål.
Elban Rashani var delvis fornøyd, til tross for seieren.
– Totalt sett en ok match fra oss, men i andre omgang slipper vi oss ned og Rosenborg kommer mer inn i kampen, sier Rashani til Eurosport rett etter kampslutt.

Rossbach: Viktig seier for oss

Vi kunne se en jublende Sondre Rossbach som løp helt til benken for å feire målet.
– Meget deilig og viktig seier for oss. Nå henger vi med i toppen der vi ønsker å være, sier Rossbach til fotballnerd.no. Totalt sett en veldig godt gjennomført kamp mot et godt lag og en stor takk til gutta som legger ned en solid jobb, sier Rossbach videre.

Torgeir Børven målløst av banen på gamle trakter

Torgeir Børven var i dag tilbake på en arena han har skapt mange gode minner for seg selv og Odd. Men i dag ble det lite fra Børven som måtte gå målløs av banen. Det så ikke ut som Øystese-gutten fikk det til å stemme i kampen.
– Første timen henger vi ikke med og de (Odd journ.anm.) styrer kampen. Siste halvtimen har vi presset og greier å spille de lave, sier han til Eurosport. – Vi føler vi fortjener mer enn ett mål på slutten.

Trippelbytte snur nesten kampen

Et trippelbytte fra Rosenborg gjør at kampbildet endrer seg. Spesielt Emil Ceide viste seg til å bli en vitamininnsprøytning for et jagende Rosenborg. Men det nærmeste de kom var skudd i tverrligger fra 5 meter fra nettopp Ceide.

Rosenborg snytt for straffe

I det 87. minutt skriker gjestene for straffespark, noe Trond Henriksen i intervju med Eurosport etter kamp mener burde blitt blåst på. Ceide er på vei igjennom 16. meteren til Odd der det ser ut som unggutten faller lett, men ved reprisen ser man tydelig at han blir tydelig truffet i hælen av en Odd-forsvarer. Tommy Skjerven, som var dagens hoveddommer, vinket spillet videre. Rosenborg fikk en gigantsjanse rett etterpå, men det ble med det og Odd kunne til slutt juble for 3 viktige poeng i medaljestriden.
– De (Rosenborg journ.anm.) er et godt lag og det blir en krig for å forsvare boksen og 3 poeng. Heldigvis for oss ror vi det i land, sier Vebjørn Hoff til fotballnerd.no. – Vi har muligens litt marginer for situasjonen med Ceide. Det er vel mulig å blåse på den, uten å ha sett den på nytt, avslutter Hoff.