Start tar sin første seier i Eliteserien siden 2018 – Det var livsviktig!

304
Eirik Schulze. Foto: IKStart.no

(Start – Mjøndalen 3-0) IK Start tar årets første seier i solskinnet på Sparebanken Sør Arena mot et Mjøndalen-lag som går på sitt 7. strake tap.

De første 20 minuttene av kampen så er det bortelaget som er klart best, og har 4 store sjanser som de sløser bort. I det 20. minutt så kommer det en scoring mot spillets gang når unggutten Jesper Daland får helt upresset slå en langpasning i bakrom på en Kristoffer Tønnessen som setter ballen i keeperhjørnet alene mot Sosha Makani.

Et preget Mjøndalen klarer ikke å sette noen av sine sjanser mot en Jonas Deumeland som får en 1’er på børsen i feltarbeid. Eneste store sjanse som kommer etter Start sin scoring er når Fredrik Brustad i det 43. minutt nikker ballen i stanga fra kloss hold, og Start går til pause med en et-måls ledelse.

– Vi skaper de største sjansene og legger et godt press på Start, men vi stresser i de avgjørende situasjonene og klarer ikke utnytte mulighetene vi får på dødball når Deumeland bommer på hvert innlegg, sier Sondre Liseth til Eurosport.

- Annonse -

I 2. omgang så starter heltene fra sørlandet best, holder ballen mye bedre i laget og spiller Mjøndalen mye lavere i banen. Spillet er jevnt og de store sjansene uteblir. Utover i omgangen så klarer Mjøndalen å øke presset mot Start, første sjansen kommer i det 60. minutt da Mjøndalens Fredrik Brustad header fra kloss hold etter en stuss fra Solholm Johansen fra et innlegg, Jonas Deumeland gjør en kjemperedning hvor han dytter ballen til corner.

Les også: FK Haugesund med seier over tafatt Stabæk – Den beste kampen jeg har spilt

Utover så fortsetter et ineffektivt Mjøndalen å sende frem folk, og blir straffet når Start i det 87. minutt kontrer fremover og en Kevin Kabran får slå en pasning i motstanderens 16 meter på en umarkert Eirik Schulze, som er iskald og bredsider den i motsatt hjørnet, og Start øker da ledelsen til 2-0.

Det ser da ut til at lufta går ut av et Mjøndalen i motgang, og rett etter forrige scoring så spiller Isaac Twum til Steffen Lie Skålevik som da dribler seg frem fra kanten og til 16 meteren, og legger et nydelig skudd motsatt forbi en sjanseløs Makani, og det står 3-0 til laget fra Sørlandet, som blir sluttresultatet.

– Vi er ikke solide nok til å vinne jevne kamper om dagen. 

En oppgitt Vegard Hansen sliter med å formulere seg til Eurosport når han skal forklare hva som skjer, han er preget, oppgitt og skuffa. Laget hans klarer ikke å omsette sjansene de får, og han sliter med å finne en forklaring på det.

– Vi klarer ikke få ballen i mål, vi har store sjanser særlig etter dødball, mens Start scorer på omtrent de sjansene de får. Vi mister disiplinen på slutten og sprekker opp, og da blir det forferdelig. Vi er ikke solide nok til å vinne jevne kamper om dagen sier Hansen til Eurosport.

Joackim Olsen Solberg er ikke en mann som er god på å skjule hva han føler, og oppsummerer kampen likt som sin hovedtrener.

– Vi er innom mye spillmessig, men vi klarer ikke å sette den ballen i mål, sier Olsen Solberg til Eurosport.

Schulze: Vi har alle muligheter til å vinne kamper fremover

I Start-leiren så kunne man se en lettelse og glede som brer seg, hvor det er tydelig at de er strålende fornøyd med å få årets første seier. Start-laget har ikke vunnet en Eliteseriekamp siden oktober i 2018, hvor de slo Tromsø 2-1 på Alfheim. I intervjusonen så kan man se en glede og lettelse hos Eirik Schulze som satte inn den avgjørende 2-0 scoringen.

– Fantastisk at det endelig løsnet. En lettelse etter en tøff sesongstart, sier Eirik Schulze til Fotballnerd.no

Veldig solid prestasjon

– Veldig deilig med både scoring og 3 poeng! Det var en tøff kamp med mye dueller, men vi står godt imot. Jeg syntes vi er ganske bra med gjennom hele kampen til å ta vare på ballen, noe som er veldig viktig for oss. Veldig solid prestasjon, sier Kristoffer Tønnessen, til Fotballnerd.no

På spørsmålet om hvor viktig det var å få en seier nå så oppsummerer han følgende:

– Det var livsviktig! Vi var nødt til å vinne denne, så veldig sterkt å levere når vi virkelig må, og det må vi framover også, så vi må holde det oppe, avslutter Tønnessen til Fotballnerd.no

Kampprogrammet blir også tøffere for laget fra sørlandet fremover, hvor de skal møte lag som Molde, Kristiansund, Vålerenga og Bodø/Glimt i kampen om tre poeng.

– Følelsen av å vinne en fotballkamp er helt fantastisk, vi klarer å holde nullen mot et Mjøndalen som er gode fysisk, og det vil vi ta med oss videre inn mot de neste kampene. forhåpentligvis så vil det løsne litt fremover etter en tøff periode, sier Joey Hardarson til Eurosport.

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -