Joshua King matchvinner mot Manchester United

401

(Bournemouth 2-1 Manchester United) Jada, du leste riktig. Joshua King ble matchvinner for Bournemouth i kveld, da de slo Manchester United 2-1 hjemme på Dean Court.

Bournemouth slo den regjerende seriemesteren Chelsea med 1-0 borte på Stamford Bridge forrige helg, og fortsatte altså sin drømmeuke i kveld med seier over selveste Manchester United.

Kampen startet med et smell. Allerede i det andre spilleminutt fikk hjemmelaget kampens første hjørnespark. Junior Stanislas skrudde like godt ballen rett inn i lengste hjørne med stor kraft. Dean Court eksploderte og The Cherries fikk en drømmestart.

Og fyrverkeri-starten på kampen var ikke helt over enda. Bare minutter senere hadde Manchester United en gigantisk dobbelsjanse ved Fellaini og Carrick, men Bournemouth-keeper Artur Boruc sto i veien.

Sjanse på sjanse

Etter 22 spilte minutter ble Junior Stanislas spilt alene gjennom med David De Gea, men den spanske keeperen reddet mesterlig.

Da var det i stedet bortelaget som skulle få uttelling. En strålende langpasning fra Michael Carrick fant Memphis som tok ned ballen pent på brystet og fikk såvidt avsluttet på Boruc som reddet flott, men dessverre for hjemmelaget klarte Marouane Fellaini til slutt å krangle inn returen. 1-1.

Matchvinner King

Bournemouth gikk ut friskt også i den andre omgangen. Det var spilt 54 minutter når Bournemouth fikk en corner som skulle bli slått inn av Matt Ritchie. Den skotske kantspilleren slo ballen hardt og lavt inn i feltet til Joshua King som banket ballen i nettet bak David De Gea. 2-1 til Bournemouth, og King hadde gjort snakkisen før kampen til en realitet. Han hadde scoret mot sin tidligere klubb.

Et ungt og skadeutsatt Manchester United, som også fikk Jesse Lingard skadet i løpet av førsteomgang i kveldens kamp, klarte aldri å sette et skikkelig press på hjemmelaget.

Joshua King fikk en føling med noe i låret midtveis i andre omgang, og inn kom matchvinneren fra forrige helg, Glenn Murray. Spissen kom til to gigant-sjanser i løpet av innhoppet sitt, og burde punktert kampen.

Bournemouth var med andre ord nærmere 3-1 enn United var 2-2. Likevel, bortelaget fikk noen farlige muligheter og spesielt da Anthony Martial driblet et par mann og forserte inn i boksen ble det farlig. Dessverre for bortefansen gikk avslutningen langt over mål.

Manchester United klarte aldri å skape noe trykk på slutten, og Bournemouth dro det hele i land på kontrollert vis. Bournemouth løp og kjempet United i senk. En historisk seier for eventyr-klubben, som ikke slutter å lage nye eventyr-fortellinger.

Mål: 1-0 (2) Junior Stanislas • 1-1 (24) Fellaini • 2-1 (54) King

Ballbesittelse: 43% – 57%
Avslutninger: 11 – 11
Avslutninger på mål: 5 – 5