Kampen om 3. plassen

117

Kampen om 3. plassen

Laget som havner på 3. plass denne sesongen kan det som en mini seier i Bundesliga.

Mange lag kjemper om den siste Champions League plassen ettersom Bayern Munchen og Dortmund ser ut til å ha full kontroll på de to direkteplassene. Bayern Munchen er av en egen klasse i Bundesliga med bare et tap og en uavgjort på de 16 første kampene i Bundesliga. I fjor, med Dortmunds Chelsea lignende start på sesongen, åpnet muligheten seg for flere lag å komme seg inn i Champions League. I år ser Dortmund ut til å være bunn solide, noe som gjør at lagene bak Bayern og Dortmund på tabellen må konsentrere seg gjennom hele sesongen for å kapre den dyrebare og siste Champions League plassen som Bundesliga er tildelt.

Overraskende ligger foreløpig Hertha Berlin på 3. plass, 3 poeng foran Borussia Mönchengladbach og Wolfsburg. Etter at de klarte å unngå nedrykk i fjor har de virkelig tatt et stort skritt denne sesongen. Med den nye treneren og tidligere Hertha Berlin treneren Pál Dárdai, som reddet det nedrykksdømte laget fra nedrykk har stablet sammen et hardt arbeidende lag som aldri gir opp. Med en Salomon Kalou som klubbens toppscorer med 8 mål på 15 kamper og ny-innlånte Ibisevic fra Stuttgart har klubben kommet opp på et helt annet nivå enn de var på i fjor. I går spilte de mot nyopprykkede SV Darmstadt 98 borte og vant overbevisende 4-0, etter to scoringer av den bosniske målmaskinen Ibisevic, en av Herthas toppscorer Kalou og en scoring av den unge venstre backen Marvin Plattenhardt. Dermed skapte de en liten luke mellom dem og Borussia Mönchengladbach på tabellen etter at de tapte 5-0 null for Bayern Leverkusen.

Det er ingen tvil om at Wolfsburg ikke har vært det samme laget uten Kevin De Bruyne, men de har klart å ikke falt helt av, og har hatt veldig imponerende resultater på hjemmebane denne sesongen. Etter et skuffende 1-1 resultat hjemme for Hamburg i går, ligger de nå tre poeng bak Hertha i kampen om den viktige tredjeplassen, som virkelig burde være en realistisk målsetting for klubben som nettopp gikk videre fra gruppespillet i Champions League som gruppevinner.

- Annonse -

Det er tett på toppen av tabellen og mange lag har muligheten til å kapre 3. plassen, men favorittene er nok Wolfsburg, Hertha Berlin, Borussia Mönchengladbach og Bayern Leverkusen, men også Schalke 04 henger nokså godt med men må avslutte resten av sesongen utrolig bra.

Etter en skuffende november og desember måned for Leverkusen, slo de virkelig tilbake i går hvor de slo Champions League plass utfordreren Borussia Mönchengladbach 5-0 hjemme. Dermed klatret Leverkusen opp til 5. plass på tabellen og inn på Europa League kvalifiseringsplassen. Nysigneringen Javier Hernandez fra Manchester United vartet opp med tre scoringer i den kampen og gjorde da sitt 15. mål på de siste 12 kampene for Bayern Leverkusen. Hvis han, og mannen som scorte de to andre, Stefan Kießling, fortsetter å score mål kan Bayern Leverkusen virkelig kjempe om 3. plassen i Bundesliga.

Innlegget Kampen om 3. plassen dukket først opp på Bundesliga Norge.
Source: Blnorge.com

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -