Ajax vant seriefinalen og gikk til topps på tabellen

163

Mens de fleste ligaene i Europa virker å være avgjort, er det særdeles spennende i Nederland mellom landets to størst klubber, PSV og Ajax.

I dag ble det ny serieleder, da Ajax vant 2-0 i seriefinalen borte mot PSV. De er med det to poeng foran rivalen.

PSV kom fra en heroisk innsats i midtuka da de spilte 0-0 mot Atletico Madrid og tapte på straffesparkkonkurranse i Champions League. Den nederlandske ligalederen klarte ikke å ta den gode opplevelsen (før straffene) med seg inn i kampen mot Ajax, der PSV spilte seg til en del sjanser, men Ajax hadde de største.

Ajax-trener Frank de Boer var før kampen klar på at det var en kamp de ikke kunne tape, da de da ville være fire poeng bak PSV med seks kamper igjen å spille.

Et tidlig mål av Arkadiusz Milik allerede etter to minutter gjorde at Ajax kunne legge seg litt mer bakover og invitere PSV framover på banen, og det førte til at PSV dominerte banespillet. PSV skapte også en del sjanser, og ble nok snytt for straffespark i en duell der Andres Guardado ble hindret av Riechedly Bazoer. Men Ajax fikk noen kontringer, og på overtid av første omgang hadde Milik en kjempesjanse, men skjøt over fra kort avstand.

I andre omgang hadde de rød- og hvitstripede fra innlandet fortsatt ballen mye, men de fikk ikke testet Cillessen i særlig stor grad. Ajax skapte sjanser på kontringer, og ti minutter før slutt avgjorde innbytter Anwar El Ghazi kampen med et lavt og velplassert skudd.

Det var andre året på rad at Ajax vant på Philips stadion, og de er nå i førersetet i kampen om ligagullet.

Dette er lagenes gjenstående kamper:

Ajax: 3. april Zwolle (H), 9. april Cambuur (B), 17. april Utrecht (H), 20. april Heerenveen (B), 1. mai Twente (H), 8. mai De Graafschap (B)

PSV: 2. april AZ Alkmaar (B), 9. april Willem II (H), 16. april Roda (B), 19. april Vitesse (H), 1. mai Cambuur (H), 8. mai Zwolle (B)