Nervepirrende drama på Kongsvinger

287

Det så lenge ut til å gå mot 1 – 1 og uavgjort på Gjemselund, helt til FFK valgte å vise frem litt magiske takter.

Fredrikstad har startet sesongen elendig og har slitt med å ta poeng på hjemmebane og bortebane i år. Derfor var det spenning på hvordan de kom til å gjøre det idag, ettersom de vant forrige uke mot Bryne på stadion. Kongsvinger på sin side har hatt en god sesongstart, men har hatt en dalende form den siste tiden.

Det er FFK som starter kampen best, og etter syv minutter får Fredrikstad en corner som blir lagt inn, ballen havner tilslutt hos NDiaye som prøver på skudd som Espen Nystuen får reddet på streken og slått til ny corner. Den får Otto Fredriksson reddet unna.

Etter 22 minutter er det Kongsvinger som er på farta, ballen havner hos Maikel som prøver seg på skudd, men ballen blir klarert unna av FFK forsvaret. Så etter 29 minutter smeller det på Gjemselund:

Ludvig Begby får ballen og kjemper seg fri på venstrekanten, han går fremover og får lagt ballen inn langs bakken og til Sanel Kapidzic som bare kan sette ballen i mål og sende Fredrikstad i føringen på Gjemselund.

Etter 40 minutter er Fredrikstad frempå igjen, men Sanel Kapidzic er ikke med på notene og ballen går inn til Fredriksson i KIL buret. Så etter 44 minutter er det KIL sin tur på corner, ballen blir slått inn og der står Espen Nystuen. Han prøver seg på en avsluttning som går langt over FFK sitt mål. Minuttet senere er Moldskred på farten og legger inn, den går Ellingsen og Simonsen i duell på og Simonsen blir liggende etter duellen men fikk klarert unna i hodeduellen. Siste som skjer i første omgangen er en corner til Kongsvinger som FFK får klarert unna, og dermed går lagene til pause med FFK i ledelsen for første gang på lenge på bortebane.

Super Westgaard viser magi

I andre omgang er det helt andre lag som kommer på banen. Håvar Jensen virker som har smurt vaselin på hanskene sine, mens FFK sovner og slipper KIL inn i kanpen igjen. Og vi får også noen magiske sekunder på Gjemselund, men først:

Etter 47 minutter prøver KIL seg på en lur pasning, men ballen blir for dårlig og går over sidelinja. 2 minutter senere er Maikel farlig frempå, men også her får FFK forsvaret ryddet unna. Etter 57 minutter er de frempå nok en gang, Pålerud får spilt seg fri på kanten og får lagt inn men også denne gangen får Fredrikstad ryddet unna.

Så smeller det igjen på Gjemselund og denne gangen er det Kongsvinger som setter ballen i mål etter 58 minutter. Kongsvinger får en corner som blir slått kort, Fredrikstad glipper i markeringen sin og ballen havner hos Ellingsen som får stå alene innenfor 16 meteren og fra skrått hold kan klistre ballen i mål, Håvar Jensen er på kula men får ikke ryddet unna og dermed rykker vi tilbake til start og det står 1 – 1 på Gjemselund.

Så velger Halvorsen å bytte ut Åsheim med Fillip Westgaard, ett bytte som skal vise seg å være lurt utover i kampen. Etter 61 minutter er Kongsvinger frempå igjen, etter mye klabb og babb hos FFK så får Moldskred ballen og kan sette den i mål, spissen skyter utenfor og der er FFK heldige som slipper unna. Etter 66 minutter er KIL nok en gang farlige, Moldskred får ballen og skyter fra 20 meter, men utenfor nok en gang.

Så etter 81 minutter skjer det magiske. Det har vært full FFK kollaps og KIL har tatt over kampen og dominert stort. Kun flaks og et godt forsvar har holdt FFK inne i kampen. På to-tre av forsøkene til KIL har Jensen vært uheldig og glippet ballen, heldigvis har KIL vært unøyaktige og uheldige som ikke har fått flere mål.

FFK kommer på et angrep og ballen havner hos Nystuen, han klarerer ballen men er uheldig og sender ballen rett til Westgaard. Westgaard prøver å kline til ballen som går via krysset og i mål. I følge tv bildene er det en overrasket Westgaard og Halvorsen som kan konstantere at FFK igjen har gått i ledelsen!

Fredrikstad tar igjen over kampen og får store rom til å spille på å avgjøre kampen, men både Sanel Kapidzic og Mats Andre Kaland er udyktige og klarer ikke å spille ut Otto Fredriksson i KIL sitt mål. KIL får ikke til stort etter 1 – 2 målet og kampen ebber ut med 2 – 1 seier til Fredrikstad, som dermed tar sin andre strake seier på rad og sin andre seier på bortebane i årets OBOS liga. Dermed klatrer Østfoldlaget opp på sikker plass med 14 poeng, mens KIL blir liggende på 7 plass med 18 poeng.

FFK stilte med disse 11 i 4 – 3 – 3 formasjon: