3-0 i Wolfsburg: Bosz vant for første gang som Leverkusen-trener

95
Kai Havertz scoret Leverkusens første mål mot Wolfsburg. Bilde: Fuguito, Wikimedia.

(Wolfsburg – Leverkusen 0-3) Peter Bosz har for første gang vunnet en kamp som Leverkusen-trener. Etter scoringer av Havertz, Volland og Brandt vant Bayer 3-0 i Wolfsburg.

– Vi har et godt lag og møtte et godt lag, og for supporterne ble det derfor en fin kamp med mange målsjanser. Vi har dessverre ikke utnyttet alle av dem. Kampen var veldig intens og det skjedde veldig mye. Til slutt mener jeg vi finner fortjent, men det var noen situasjoner der kampen kan snus, mente Peter Bosz på pressekonferansen etter kampen.

Offensiv start

Begge lag begynte meget offensivt. I begynnelsen så Wolfsburg ut til å være best, men Leverkusen hadde fra tidlig av de beste sjansene. Etter kun fire minutter traff den veldig aktive Karim Bellarabi tverrliggeren. Leverkusens kantspiller hadde to gode avslutninger til, men bommet så vidt på målet begge ganger.

På den andre siden tok det litt tid før Wolfsburg kom til muligheter. Etter et kvarter kom Admir Mehmedi til en avslutning, men traff ikke målet. Ikke lenge etter det var Mehmedi uheldig. Den sveitsiske angrepsspilleren skadet seg uten kontakt med en motspiller og måtte erstattes av Yunus Malli.

Kampen fortsatte likevel å være underholdende. Maximilian Arnold reddet med en sklitakling i grevens tid mot Kevin Volland. Kort tid senere klarte spissen å avslutte, men Koen Casteels reddet. På den andre siden bommet Renato Steffen på mål fra kort hold, mens Lukas Hradecky reddet mot Wout Weghorst.

Gavepakke og rekord

Kort før pausen sørget en gavepakke fra hjemmelaget til Wolfsburgs ledelse. Akkurat som under Wolfsburgs 1-2-tap mot Schalke uken før forårsaket høyrebacken William en unødvendig straffe etter en hodeløs takling mot Volland. Kai Havertz scoret fra elleve meter og sørget for en ny Bundesliga-rekord: Leverkusen har nå scoret mot Wolfsburg i 33 kamper på rad.

Leverkusen hadde også etter straffesparket en ny mulighet. Leon Baileys avslutning klarte Casteels å redde.

Også etter pausen fortsatte kampen med muligheter på begge sider. Volland misbrukte Leverkusens første sjanse etter en feilpasning av William med påfølgende kontring. Kort tid senere måtte Lars Bender klarere Williams forsøk på streken.

Mens Weghorst bommet på mål med en heading, siktet Leverkusen litt bedre. Baileys og Vollands avslutninger kom på mål, men Casteels hadde kontroll. Kort tid senere måtte belgieren varte opp med en sterk redning mot Volland.

Flere scoringer

Etter litt over en time klarte Volland likevel å overvinne Wolfsburgs sisteskanse. Wout Weghorst mistet ballen på midten i en situasjon der Wolfsburg ville ha frispark. Etter en fin overgang og en pasning av Charles Aranguiz dukket Volland opp i sekstenmeteren og hamret ballen i det nærmeste krysset.

Fem minutter senere viste også Wolfsburg en fin kombinasjon. Etter gode pasninger av Josip Brekalo og Malli havnet ballen hos Steffen som scoret alene med keeper. Til slutt ble målet likevel annullert av videodommeren, ettersom Malli hadde vært noen centimeter i offside.

Wolfsburg ga ikke opp og kom til enda en god mulighet ved Brekalo. Hradecky reddet fint mot kroatens forsøk. Likevel var det fortsatt Leverkusen som hadde flest muligheter. Havertz bommet på mål med et langskudd og Casteels reddet på nytt mot Julian Brandt.

To minutter før slutt ble kampen avgjort for godt. Leverkusen kontret enda en gang. Karim Bellarabi slo et lavt innlegg i boksen. Ved lengste stolpe satte Brandt ballen i nettmaskene.

– Kampforløpet var katastrofalt

– Det var som forventet en intens kamp. Vi kom oss godt inn i kampen, men det vi manglet i dag var den siste pasningen og nøyaktigheten. Det var det som var forskjellen i dag. Du trenger et godt kampforløp mot et godt lag. Kampforløpet var katastrofalt for oss. Vi var heller ikke heldige med noen avgjørelser når jeg tenker på 0-2-målet. Til tross for det vant Bayer fortjent, sa Wolfsburgs trener Labbadia på pressekonferansen.

Selv om Wolfsburg ikke fortjente å tape 0-3, var gjestenes seier fortjent. Med 28 poeng er Wolfsburg på åttende plass. Leverkusen har ett poeng mindre og ligger på plassen bak.