Schalkes Caliguiri scorer dobbelt mot gamle-klubben Wolfsburg

86

Schalkes høyreback Daniel Caliguiri jublet uhemmet etter at hans to mål sikret Schalke en viktig seier mot gamle-klubben Wolfsburg i Gelsenkirchen.

Schalke 2 – 1 Wolfsburg
1 – 0 Caliguiri, straffe (8)
1 – 1 Rexhbecaj (20)
2 – 1 Caliguiri (78)

Caliguiri var derimot ikke den spilleren det ble snakket mest om etter kampen. Noen timer før kampen kom sjokk-meldigen: kaptein og mange-årige keeper Fährmann sto ikke i startoppstillingen! Schalkes trener Domenico Tedesco hadde bestemt at andre-keeperen Alexander Nübel skulle stå mellom stengene i den viktige hjemmekampen mot Wolfsburg. Etter 2:1 seieren og sterkt spill av den tyske U21 nasjonalkeeperen Nübel var de fleste enige om at det var en riktig valg!

I pressekonferansen etter kampen kunne man klart merke på Tedesco at dette valget hadde ikke vært enkelt. «Vi har analysert høstsesongen og i løpet av forberedelsene begynte vi å tenke på om vi ikke burde gjøre en endring. I testkampen mot Genk merket vi igjen at noe ikke stemte» forklarte Tedesco og la til «Vi merket at Ralf Fährmann grublet for mye og samtidig hadde Alex Nübel bevist i de kampene han fikk spille på høsten at han er en klassekeeper. Derfor bestemte vi oss for endringen.»

Mye takket være Alexander Nubels sterke spill i førsteomgang sto de «bare» 1:1 før pause. I det 27 minuttet parerte Alex et skudd fra Yannick Gerhardt etter et flott forarbeid av Mehmedi. Da sto det allerede 1:1 etter to klare forsvarstabber på begge sider. Først scoret Daniel Caliguiri på straffespark etter at William ganske klønete mistet ballen innenfor sekstenmeteren for deretter å takle Alessandro Schöpf. I den 20. minuttet sov Schalkes forsvar på Renato Steffens pasning til Mehmedi på venstre-siden. Etter at Mehmedis skudd gikk i stolpen satte Elvis Rexhbecaj ballen i mål på kort hold med et hardt skudd. Wolfsburg var på dette tidspunktet det klart beste laget og hadde både mer av ballen og mer av spillet.

«I førsteomgang har vi ikke fått til noe og var nesten ikke borti ballen. I andreomgang var det en helt annen fotballkamp. Etter 50. minutter kunne vi ledet kampen 2:1, kanskje 3:1.» sa Manager Christian Heidel etter kampen. I tillegg til sjansen til Mark Uth (header reddet av Castells, 50) og Sebastian Rudy (header i tverrliggeren, 51) kunne også Weston McKennie ha scoret på sitt skudd i det 52. minuttet. Noe av grunnen til endringen var Tedescos omstilling fra forsvarsfirer til treer noe som gav laget et bedre grep på kampen.

Wolfsburg fant ikke inn igjen i kampen etter pausen og var etter kampen først og fremst misfornøyd med de misbrukte sjansene i førsteomgang og taktiske feil i andreomgang. Labbadida var spesielt misfornøyd med forsvarsarbeidet da Jerome Roussillon ikke klarte å stoppe Caliguiri da han scoret 2:1 målet i det 78 minutt etter forarbeid fra Weston McKennie. Det var spesielt å se Daniel Caliguiris ville jubelscener etter å ha scoret 2 mål mot gamle-klubben etter at han i fjor nektet å feire sitt mål mot sin gamle-klubb Freiburg. De scenene gjorde han ikke akkurat mer populær hos Wolfsburg-supporterne som måtte reise hjem igjen uten poeng denne gangen.