Bundesliga topp og flopp – runde 30

122
Jadon Sancho. Bilde: Werner100359, Wikimedia.

Etter en litt målfattig runde innehar samtlige lag den samme plasseringen som runden før. Likevel skjedde det mye i Bundesliga, både på og utenfor banen. Dette er topp og flopp etter runde 30.

 

Topp

Antirasistiske markeringer

I forrige uke markerte en del spillere sin motstand mot rasisme. Denne runden har markeringene spredd seg til stort sett hele Bundesliga. Om felles kneling før avspark, kneling etter scoring, t-skjorter med anti-rasistiske budskap eller sørgebånd med skrift: Bundesliga-klubber og -spillere posisjoner seg og sender dermed et viktig og tydelig signal.

 

- Annonse -
Tidenes yngste målscorer

Selv om Leverkusen tapte kampen mot Bayern, klarte lagets yngste spiller å bli historisk. Florian Wirtz skrudde ballen i lengste kryss bak Manuel Neuer etter 89 minutter. I en alder av 17 år og 34 dager ble Wirtz dermed tidenes yngste målscorer i Bundesliga. Han var 48 dager yngre enn den daværende Dortmund-spilleren Nuri Sahin som scoret sitt første mål mot Nürnberg i november 2005. Sahin er imidlertid fortsatt den yngste spilleren som noensinne har spilt i Bundesliga: Han var 16 dager og 335 dager gammel da han debuterte mot Wolfsburg.

Les også: Brann har signert ny keeper – Fährmann returnerer ikke

 

Endelig Andrich

Han hadde prøvd og prøvd. Hele 43 ganger hadde Union Berlins midtbanespiller Robert Andrich fyrt løs mot motstandernes mål, uten å lykkes med å score. Dermed var han spilleren i Bundesliga som hadde skudd flest ganger uten å få et mål – fram til søndag. Da Andrich ble spilt gjennom av Anthony Ujah, klarte han endelig å overvinne motstandernes keeper. Ballen lå i nettet bak Schalkes Alexander Nübel og Robert Andrichs 44. skudd var suksessrikt.

 

Flopp

Sanchos frisør-«joke»

Flere Dortmund-spillere ville få orden på sveisen. I stedet for å takke ja til klubbens tilbud om å bestille en frisør til klubbens område, fikk spillerne en frisør til å besøke dem hjemme. På bilder som ble tatt var det synlig at spillerne ga blaffen i flere smittevernregler, blant annet ble de påkrevde ansiktsmaskene ikke brukt. Den tyske fotballigaen (DFL) bøtela derfor Manuel Akanji og Jadon Sancho. Sistnevnte var absolutt ikke inneforstått med det. «Absolute joke DFL!», tweetet 20-åringen. Selv om tweeten ble slettet senere: I stedet for å møte reglene med ydmykhet, ser Sancho ikke ut til å ha forstått viktigheten av godt smittevern. Som lagkamerat Emre Can påpeker, er Sancho nødt til å oppføre seg mer voksent.

 

Unødvendige karantener

Robert Lewandowski brukte albuen i en duell mot Sven Bender på midtbanen og klaget til dommeren etterpå. Thomas Müller hindret at Leverkusen kunne ta et frispark kjapt ved egen boks, langt unna Bayerns mål. Konsekvensen for begge spillere: Et unødvendig gult kort. For både Lewandowski og Müller betyr det at de må stå over neste kamp, der Bayern møter Mönchengladbach, den desidert sterkeste motstanden i innspurten.

Enda mer unødvendig var karantenen Leipzigs Dayot Upamecano pådro seg. Midtstopperen som allerede hadde fått gult kort, var sur da han fikk frispark imot seg ved midtstreken, sparket vekk ballen – og fikk marsjordre av dommeren. Ikke bare må franskmannen stå over neste kamp, i midtstopperens fravær utlignet Paderborn mot Leipzig som dermed mistet to viktige poeng.

Les også: Glem Ronaldo: Verdens rikeste spiller står notert med null kamper for Leicester

 

Straffespark for tomme tribune

Det er ikke lett å ta et straffespark uten tilskuere til stede, skal man tro Augsburgs Florian Niederlechner. Da spissen la ballen på straffemerket mot Köln, ville han – som vanlig – skyte ballen i høyre hjørne. Da hørte Niederlechner Köln-midtstopperen Toni Leistner rope til sin keeper: «Du vet hvor han pleier å skyte.» Niederlechner forklarte etter kampen at han hørte kommentaren på grunn av supporternes fravær og at dette fikk ham til å ombestemme seg. Spissen siktet mot venstre hjørne i stedet. Uflaks for Niederlechner: Kölns målvakt Timo Horn var på vei til samme sted og reddet straffesparket.

Tysk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger tysk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -