Alexander Sørloth sentral da Trabzonspor vant den tyrkiske cupen

230
Aleksander Sørloth under landskampen i San Marino i 2017. Foto: Marco Calleri, Fotballnerd.no

Trabzonspor klarte ikke å vinne den tyrkiske serien og fikk bare den kjedelige andreplassen. Idag slo de tilbake!

Trabzonspor møtte Alanyaspor som var i sin aller første finale i den tyrkiske cupen. Det var nok ikke helt sånn de hadde sett for seg sin første finale med helt tomme tribuner. Trabzonspor var små favoritter etter en sterk sesong der de endte på andre plass. Alanyaspor på sin side fikk sin beste tabellplassering noensinne og fullførte på en sterk femte plass. Det var også deres 5 strake sesong i den øverste tyrkiske ligaen.

Sørloth startet som vanlig på topp for Trabzonspor, mens Alanyaspor sitt fremste våpen var tidligere Newcastle spiss Papiss Cissé. Selv om Trabzonspor styrte kampen så var det Alanyaspor som kom til de to første store mulighetene og var nære å ta ledelsen. Trabzonspor tok mer og mer over utover i omgangen og skapte ett par halvsjanser. Etter 25 minutter får Sørloth ballen ute på venstrekanten, og fra hjørnet av 16-meteren slår han en hard og presis ball inn til Abdülkadir Omur som enkelt sklir inn 1-0. Det var en del dueller som førte til en del små skader i den første omgangen, men ingen særlig store muligheter. Sørloth sitt Trabzonspor fikk gå til pause med en 1-0 ledelse.

Andre omgang var ikke noe fyr og flamme de første minuttene. Alanyaspor fikk bare noen halvsjanser. Rundt midtveis i omgangen så får Trabzonspor en kjempe kontring når Bilal Basacikoglu legger innlegg fra kortsiden av 16-meteren, men en liten berøring fra en forsvarer hindrer Sørloth i å skli inn 2-0. Bare minutter senere kommer det ett nytt innlegg, denne gangen på hodet til Basacikoglu, men han klare ikke å omsette sjansen i tellende resultat.

Kampen var ingen stor affære, men på overtid så skjer det mye . Alanyaspor setter til ett ekstremt press og 5 minutter på overtid header Papiss Cisse inn 1-1, trodde han! Han står nemlig i offside og scoringen blir annullert. Alanyaspor fortsatte og trykke på og kom nærmere og nærmere. Hele 10 minutter på overtid så kommer avgjørelsen, Sørloth blir spilt igjennom på midtbanen, setter stor fart og kommer seg alene mot keeper. Der er han iskald og bøyer ballen i det lengste hjørnet og Trabzonspor vinner kampen 2-0.

Fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som elsker fotball