Bayern München er verdens største klubb målt på antall medlemmer

187
Bayern jakter David Neres Foto: Bayern München klubblogo

Det var ikke bare s avskjed , det handlet om da Bayern München holdt sitt årsmøte fredag ​​kveld.

I går hadde klubben sitt vanlige årsmøtet, hvor hovedsaken var avslutningen til Uli Hoeneß. Hvor det også var en mulighet til å gi status på hvordan situasjonen er i den tyske storklubben. Og selv om det fremdeles er noen problemer på banen, der de foreløpig bare inntar en tredjeplass i Bundesliga og har sparket trener Niko Kovac, går det ganske bra for den tyske storklubben utenfor banen. Mer enn hederlig, faktisk.

- Annonse -

Som så mange ganger før, er Bayern München den klubben i verden med flest medlemmer. På årsmøtet kom det frem at klubben nå har 293 000 medlemmer, noe som gjør den til den største i verden på det tidspunktet. Dette er nesten en dobling av de 149 446 medlemmene som var medlemmer tilbake i 2009, og en betydelig økning fra de “fattige” 6 800 som var medlemmer da Uli Hoeneß tiltrådte i 1979.

Større en Real Madrid og Barcelona

Noen av de største klubbene, inkludert de engelske Premier League-klubbene, opererer selvfølgelig ikke med medlemmer på samme måte som Tyskland, men Bayern München har fremdeles betydelig flere medlemmer enn både Real Madrid og Barcelona kan fremvise. Faktisk nummer to på listen er de portugisiske klubbene Benfica og Sporting, mens Schalke og Dortmund henholdsvis kan kalle seg Tysklands nest største klubb, målt etter antall medlemmer med omtrent 160 000 hver. 

Köln og Gladbach nummer “fire”

På fjerde og femte plass i Tyskland finner vi også Köln og Gladbach, noe som indikerer at Bayern sannsynligvis er Tysklands største klubb, men at Nordrhein-Westfalen-regionen er Tysklands fotballhovedstad med fire klubber i topp fem. 

Sammenlignet med å måle antall fans over hele verden, er det vanskelig å komme med et system, som kan vise til de eksakt tallene. Men forbes har prøvd flere ganger, og de har nylig estimert at Bayern München har rundt 45 millioner fans, og dermed er et godt stykke fra Manchester United, som hadde svimlende 650 millioner fans spredt over hele verden.

 

Kommentarer

kommentarer