Bayern München herjet med Chelsea

53

Den tyske storlaget Bayern München med et godt utgangspunkt før returoppgjøret på Allianz Arena etter knusende seier i London.

Det ble en dårlig kveld for dem som har hjertene sine i Chelsea, som har ett ekstremt dårlig utgangspunkt før returkampen i Tyskland om to uker. Serge Gnabry og Robert Lewandowski sørget for en sikker borteseier, og sørget for at laget fra Sør-Tyskland har et halvt bein i kvartfinalen av Champions League etter å ha slått Chelsea, som også må klare seg uten Marcos Alonso som pådro seg et direkte rødt kort på klønete vis. Kampen var ikke et minutt gammel før gjestene noterte seg for sitt første skudd på mål. Etter at Thomas Müller fyrte av ett skudd mot Chelsea-målvakten Willy Caballero, som ble enkel for målvakten. Sekunder senere var bortelaget frempå med et farlig innlegg, men heller ikke denne gangen ble det mer enn en halvsjanse.

Det var gjestene fra München som kom best i gang på kampen. Bayern styrte det meste som skjedde ut på banen, og etter et snaut kvarter ut i kampen var det en kanon redning fra Caballero som hindret gjestene fra en ledelse. Hjemmelaget skulle også få sine muligheter, men uten at det ble noe tellende resultat for de blå. Mason Mount var den fremtredende spilleren hos Chelsea innledningsvis, og skapte stort sett det som var av farligheter for hjemmelaget. Like før lagene skulle gå til pause fikk Marco Alonso en kjempe sjanse til å sende Chelsea opp i ledelsen. Men Neuer var rask nedpå gresset og fikk en viktig redning på skuddet.

Hjemmelaget startet bra etter hvilen, men det varte ikke lenge og fikk et slag i trynet. Drøye fem minutter ut i andre omgang da Serge Gnabry banket ballen i nettemaskene, det etter et solid forarbeid av Robert Lewandowski. Tre minutter ble det vondt være for hjemmelaget. Igjen var det Lewandowski som var nest sist på ballen, og igjen var det Gnabry som fikk æren av å sende ballen i mål – denne gangen fra en litt vanskeligere vinkel enn den foregående scoringen. Gnabry var et konstant trussel for forsvaret til Chelsea. Og fikk flere muligheter til å score flere mål for Bayern. Serge Gnabry er faktisk den første spilleren i Champions League-historien som har samtlige av sine mål mot motstander fra samme land. Tyskeren har så langt denne sesongen fire mot Spurs – og nå to mot Chelsea.

Hjemmelaget ga aldri helt opp jakten på redusering, men fikk store problemer med å bryte ned og spille seg igjennom et solid organisert Bayern-forsvar.  Gjestene vartet opp med et praktangrep- hvor kampen store spiller – Alphonso Davies – serverte storscorer Robert Lewandowski på sølvfat. Polakken kunne ikke bomme på åpent mål, og dermed var 0-3 et faktum.

Lewandowski var på full fart frem mot Chelsea-målet, og Alonso satt inn en kontant albue i spissens ansikt – og etter en liten VAR-sjekk dro dommeren opp det røde kortet. Noe som betyr at han går glipp av returkampen på Allianz Arena når lagene møtes om drøye to uker.