BL 4. runde: Skrekkstarten for HSV, Werder og Schalke fortsetter

237

Den fjerde serierunden i Bundesliga har blitt spilt denne midtuka med mange gode kamper. Bayern München slo Hertha Berlin som også hadde vunnet de tre første kampene, Borussia Dortmund gjorde kort prosess på Wolfsburg på bortebane og de tre tradisjonsklubbene Hamburger SV, Werder Bremen og Schalke sliter (omtrent) som aldri før på dette tidspunktet i sesongen.

Her er en oppsummering av midtukerunden:

Darmstadt – Hoffenheim 1-1:
Darmstadt sikret et dramatisk poeng to minutter på overtid, og dermed venter Hoffenheim fortsatt på sesongens første seier. Laget til Julian Nagelsmann har spilt uavgjort i alle fire kampene så langt. Poengdelingen gjør at også Darmstadt har fire poeng. I første omgang hadde Hoffenheim ballen mest, men Darmstadt var farligst. Andrej Kramaric ga så gjestene ledelsen på et langskudd bare 34 sekunder ut i andre omgang. Det endret kampbildet noe og Darmstadt så ut til å klare å komme tilbake og det var ikke ufortjent da Denis Oliinyk fikk stå umarkert på bakerste stolpe å sette inn 1-1 på overtid.

Freiburg – Hamburger SV 1-0:
Innbytter Nils Petersen ble matchvinner etter 70 minutter, bare 55 sekunder etter at han kom inn på banen, og sikret Freiburg deres andre hjemmeseier. HSV skal nå møte Bayern München lørdag med tre strake tap i bagasjen. Bare tre ganger i historien har HSV, som eneste lag som har spilt samtlige sesonger i Bundesliga, startet svakere. HSV var nær å ta ledelsen i første omgang med et skudd i stolpen fra Bobby Wood, men til tross for at de satte inn både Pierre-Michel Lasogga og Alen Halilovic mot slutten, kom det ingen god sluttspurt.

Wolfsburg – Borussia Dortmund 1-5:

Ny Dortmund-bragd etter fartsfylt tirsdagsoppgjør

Ingolstadt – Eintracht Frankfurt 0-2:
Ørjan H. Nyland sto igjen i mål for Ingolstadt, og det har ikke vist seg særlig heldig. På sine ti første kamper har laget kun tre poeng; tre uavgjort og sju tap, og 8-21 i målforskjell. Men han har på langt nær all skyld alene for det, Nyland hadde flere gode redninger før ballen smalt i nettet bak han på overtid av første omgang da David Abraham headet inn en corner fra Marco Fabian. Bastian Oczipka økte til 2-0 rett etter sidebytte på nok en corner, nå med et strålende skudd fra utsiden av 16-meteren. Ingolstadt skapte ikke så mye utover i omgangen, og Eintracht tok sin tredje seier for sesongen uten altfor store problemer. Spesielt å merke seg at det var Eintrachts første seier på en tirsdagskveld i Bundesliga, på det 14. forsøket.

Bayer Leverkusen – Augsburg 0-0:
Det var store forventninger til Leverkusen etter gode kjøp i sommer og en strålende avslutning på forrige sesong, men de er i startvansker. Mot Augsburg dominerte de kampen fullstendig, misbrukte straffespark (som i forrige kamp!) og skapte mange sjanser. I denne kampen var det Charles Aranquiz som skjøt straffen utenfor, mens Chicharito skjøt i stolpen i forrige match. Kampens store spiller var utvilsomt gjestenes keeper Marvin Hitz. Augsburg spilte disiplinert defensivt gjennom hele kampen og det gjorde det imidlertid vanskelig for Die Werkself., som likevel burde vunnet.

RB Leipzig – Borussia Mönchengladbach 1-1:
RasenBallspurt Leipzig er fortsatt ubeseiret etter sine fire første Bundesliga-kamper i historien. Mot Gladbach tok de ledelsen etter seks minutter da Timo Werner scoret på et innlegg fra dansken Yussuf Poulsen. Gladbach var nær å utligne ved Fabian Johnson etter halvtimen på et skudd i tverrliggeren. Gjestene hevet seg i andre omgang, men fikk ingen virkelig store sjanser før i det 84. minutt da Fabian Johnson utlignet. RB Leipzig var utrolig nær å ta alle tre poengene likevel da skotten Oliver Burkes gode skudd på overtid ble mesterlig reddet av Yann Sommer.

Bayern München – Hertha Berlin 3-0:

Bayern med kontrollert seier over Hertha

Schalke – Köln 1-3:
Begge lagene har fått en overraskende start på sesongen. At Schalke skulle stå med null poeng og Köln med ti etter fire kamper, hadde nok få sett for seg. Schalke hadde ikke en gang scoret på sine tre første kamper, men tok ledelsen ved Klaas-Jan Huntelaar etter en rolig start på kampen. Jubelen blant hjemmefansen la seg raskt, minuttet etterpå scoret Yuya Osako til 1-1. Köln gjorde ikke så mye i starten av andre omgang for å vinne, men var effektive. Innbytter Konstantin Rausch la et perfekt innlegg til Anthony Modeste som headet inn 2-1 etter 77 minutter, og like etterpå ga innbytter Simon Zoller 3-1 etter et strålende forarbeid av Salih Özcan som rundet to mann før han la ballen på sølvfat. Köln rundet tusen mål på bortebane i Bundesliga-historien, noe kun seks klubber har klart før dem.

Werder Bremen – Mainz 1-2:
Etter at Viktor Skripnik ble sparket søndag, ledet midlertidig trener Alexander Nouri Werder for første gang. Etter 12 minutter scoret Izet Hajrovic for Werder på et langskudd fra 25 meter, og nordtyskerne holdt ut helt til det 87. minutt. Yunus Malli utlignet da for gjestene, og verre skulle det bli da Pablo de Blasis headet inn seiersmålet for Mainz på overtid. Det var mange sjanser til begge lag, men særlig i andre omgang var gjestene det førende laget. Werder har med fire tap sin dårligste start i Bundesliga noensinne.