Håper å få VM tilbake når det blir 100-årsjubileum

185

Fotball-VM ble første gang arrangert i 1930. I 2030 vil det være 100 år siden, og da håper arrangørene fra det første mesterskapet igjen å være arrangør. Uruguay har nemlig sammen med Argentina i dag gjort det kjent at de to landene sammen ønsker å søke om VM 2030.

Det er de to lands fotballpresidenter Mauricio Macri i Argentina og Tabare Vazquez i Uruguay som har offentliggjort dette.

I Sør-Amerika elsker man fotball-VM og Uruguay var raskt toneangivende i verdensfotballen både med å vinne OL i 1924 og 1928 før de vant det første VM i 1930 på hjemmebane. Laget vant også i 1950 i Brasil.

Senere har Brasil vært stormakten i VM med totalt fem gull, mens Argentina har to.

- Annonse -

Argentina vant for første gang på hjemmebane i 1978, og vant igjen i Mexico i 1986.

«Vi har bestemt at vår beste sjanse er å søke sammen,» sier argentinas fotballpresident.

De to landene håper naturligvis at 100-årsjubileet for verdens største fotballmesterskap skal bli feiret og gjennomført der det startet.

Men FIFA er ikke overbegeistrert for to arrangørland med tanke på at VM i Japan og Sør-Korea i 2002 ifølge nettstedet insideworldfootball.com ble et politisk minefelt og et mareritt med tanke på logistikken.

Også USA og Kina har ytret ønske om å arrangere VM i framtiden, og kan være aktuelle konkurrenter til budet fra Argentina og Uruguay.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -