Douglas Costa suser ga Bayern 3 poeng

145

Darmstad tok imot Bayern München på Jonathan-Heimes-Stadion am Böllenfalltor søndag kl. 1530. Bayern München var store favoritter foran kampen, og med RB Leipzig seier mot Hertha Berlin, måtte Bayern ta 3 poeng for å ta tilbake 1. plassen i Bundesliga.

Men det skulle ikke være så lett. Darmstad spilte en god første omgang, og lot ikke Bayern komme til de aller største sjansene. Begge lagene kommer til muligheter i første omgang uten at de får testet Manuel Neuer eller Michael Esser noe særlig. Bayern har stort sett ballen, men sliter med å skape sjanser mot et defensivt, men farlig hjemmelag som har helt klart satset på sjanser og de få mulighetene de vil få i løpet av kampen. Helt på tampen av første omgang får Bayern frispark i en god posisjon. I en posisjon vi har sett Robert Lewandowski har curlet ballet i hjørnet, både mot Mainz og mot Atletico Madrid. Men denne gangen går ballen over og i nettaket. Til pause står det 0-0.

Ut i andre omgang er det sjanser til begge lag i åpningsminuttene. Rozenthal og Heller spiller godt sammen på venstre flanken, innlegget går mot Schipplock som med en gang legger ballen tilrette for Gondorf, men skuddet går høyt over tverrliggeren til Manuel Neuer.

Øyeblikket senere er det Bayern tur til å prøve seg. Lewandowski sender en fin pasning til Thomas Mülller som på volley prøver seg mot Michael Esser, men Darmstadt keeperen parerer og får ballen ut av spill.

I det 71 spilleminutt skjer det, helt ut av intet. Bayern München får frispark på rundt 40 meter. Frisparket tas kjapt og Douglas Costa overtar ballen, løper 4-5 meter før han dundrer til fra ca 30 meter som går over Michael Esser sine hansker og i tverrligger og ned til full jubel for laget og de tilreisende supporterne, for en rakett av et skudd! Denne vil nok være blandt de fineste målene i årets Bundesliga, og endelig for Bayern klarer du å få hull på byllen.

Selv med 0-1 ledeslse til Bayern er de ute etter sin andre for kvelden, for å sette spikeren i kista, men Darmstadt spiller med hjerte utenfor drakten og forhindrer Bayern til å få flere mål. Både Ribery, Lewandowski og Müller kommer til muligheter uten at det blir noen nettkjenning. I andre enden er Darmstadt like farlige, Niemeyer får en stor sjanse da Gordorfs frispark går retning Neuer som parerer ballen til Niemeyer som prøver å heade ballen i mål, men den blir plukket opp av Neuer.

Det skjer ikke mer i kampen. Ikke akkurat det mest spennende kampen denne sesongen, men selv om Bayern vinner en vanskelig kamp med 0-1, må Darmstadt virkelig ta med seg dette videre i årets bundesliga. For de har virkelig gitt alt i denne kampen, og man må si at det er noe merkelig at de ligger på siste plass på tabellen.

Darmstadt – Bayern München 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Douglas Costa (71′)

Gulekort: Rosenthal, Darmstadt. Alonso, Hummels, Bayern.

Tilskuere: 17 400

Dommer: Bastian Dankert

Bilde: Douglas Costa fulger med at ballen dundres tverrligger ned til 0-1 scoringen mot Darmstadt.