Fem fremtidige Bayern München-stjerner

604

«Det bør ikke være noe å frykte for FC Bayern München i fremtiden,» sa Uli Hoeness i midten av mai. Når Bayern München åpnet det nye ungdomsakademiet.

FC Bayern Campus som det så fint heter, og kostet klubben € 70 millioner å bygge, forventes å åpne 1. august. Her er planen at unge-spillere skal få den samme «kyndige-opplæringen», som Lahm, Müller og  Schweinsteiger fikk. Hvor klubben ønsker å forme spillere, slik at de kan i fremtiden spille på klubbens A-lag.

Her er fem fremtidige Bayern-spillere

Felix Götze

Blessed ??

A post shared by Felix Götze (@felixgoetze4) on

Født: 11.02.1998 Posisjon: Midtstopper Fødested: Memmingen

- Annonse -

Det er aldri enkelt å være «Lillebroren», til en spillere som har mer  meritter en broren som var med på å vinne Seriegullet med Bayern München, og ble Verdensmester med Tyskland 2014 FIFA World Cup i Brasil. Hvor broren avgjorde Finalen, vi snakker selvsagt om hans bror Mario Götze. Men i forhold til broren er han en midtstopper, i forhold til broren som er en offensiv midtbanespilleren Mario, men Felix har også evnen til å skille seg ut i forhold til sin mer verdenskjente bror.

Han er blir beskrevet som «en svært talentfull spiller» av Hermann Gerland, FC Bayern Campus direktør og han som skal dyrke frem disse talentfulle spillerne. Nå nylig signerte han under på en kontraktforlengelse med klubben frem til 2019. Han er også hentet opp til A-laget to ganger i løpet av forrige sesong av Ancelotti.

Fabian Benko

⚽️⚽️

A post shared by Fabian Benko (@benkofabian) on

Født: 05.06.1998 Posisjon: Midtbanespiller  Fødested: München

«Vi har alle blitt overbevist om hans kvaliteter,» det sa den tidligere Bayern München-trener Pep Guardiola, som inviterte Benko å ta del i førstelagets pre-season og vinter treningsleiren i løpet av hans siste år som trener for Bayern München. Erfaringene som han fikk gjennom treningskampene mot lag som mot Inter Milan, AC Milan og Real Madrid, har vist seg som veldig verdifull for Benko.

Han var også en del av klubbens U-19 lag, før han ble hentet til klubbens lag, som spiller i Regionalligaen, hvor han var med i nesten samtlige kamper, utenom to kamper. Han var også en del av Carlo Ancelottis UEFA Champions League-troppen sist sesong. Denne sesongen er han forventet å bli en del av troppen til Carlo Ancelotti.

Niklas Dorsch

Født: 15.01.1998 Posisjon: Midtbanespiller  Fødested: Lichtenfels, (hessen)

«Niklas er en typisk sentral midtbanespiller,» det forklarer Tysklands U17 sjefs-trener Marcel Lucassen. Han er ekstremt god på å vende spillet, og er fantastisk med ballen når det kommer til det med ryggen mot mål, han har også en egen evne til å snu og sette fart på ballen, og fart i spillet. «Det er en sjelden kvalitet og han er enn uunnværlig spiller for sentral midtbanen.»

Det er de samme egenskapene som man også ser i hans store idol, den tidligere Bayern-stjerne og siste UEFA Champions League vinner Toni Kroos, og var nok til å overbevise Guardiola om at han skulle bygges forsiktig opp, og ta del i førstelaget. Han har også til tross for alderen, medvirket i hele tjuefire kamper for «FC Bayern II i regionalligaen forrige sesong. Han ble også nummer to bak Borussia Dortmunds Felix Passlack i prisen for beste U17-spiller i Tyskland året 2015.

Timothy Tillman

Født: 04.01.1999 Posisjon: Midtbanespiller  Fødested: Nürnberg

I likheten med Dorsch, startet han karrieren i hjembyen Nürnberg. Hvor han tok sine første skritt som fotballspiller. Før han så tok veien til Greuther Fürth, hvor han var en sesong 2015/16. Før han så ble hentet til Bayern for drøye halv million euro. Noe som er små penger for en klubb som Bayern, men for en 16-åring var det et stor overgang.

Til tross for hans enorme talent. Han er sønnen av en tidligere amerikansk soldat (far), og har tysk mor. Han spilte også for Bayern sitt U17 og U19-lag, hvor han var med på å tape den avgjørende finalen mot U19-laget til Borussia Dortmund. Nå er han hentet opp til FC Bayern ll. Han har ennå til gode å ikke spille for førstelaget til FC Bayern München. Selv om han har vært med i troppen til Carlo Ancelotti. Men fikk i fjor sommer spille for førstelaget under sesong forberedelsene  mot Inter Milan i Champions Cup.

Marco Friedl

Født: 16.03.1998 Posisjon: Venstre-back Fødested: Tirol, Østerrike

Samme som hans landsmann og den mer meritterte David Alaba, har Marco Friedl en egen evne til å legge frispark opp i kryssefestet. Friedl kom til Bayern i 2008, og har fulgt etter sin landsmann David Alaba. «Disse to er ofte i lag, og Alaba innrømmer at hans unge landsmann sover hos han noen ganger, men det er oftest når de begge har ferie,» sa Alaba. «Han er som en lillebror for meg.»

Den 19-år gamle Friedl kan også til slutt ende opp med å ta over backplassen om Alaba engang skal finne på å forsvinne fra klubben. Han prøver også å plukke opp noen triks av landsmannen som er fast inventar på førstelaget. Friedl var i fjor med på mange av treningene til klubbens førstelag under Carlo Ancelotti. De to spillerne driver også å trener mye sammen etter treningen. Alaba har et helt annet mønster på spillestilen en meg, sier Marco Friedl. Tenåringen som nylig skrev under på en ett års kontrakt for klubben. «Klubben har voldsomt tro på unggutten, som også trur han kommer til å bli en suksess på førstelaget om noen år, sier Gerland, som burde vite hva han snakker om.

 

 

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -