Fredrikstad med årets andre hjemmeseier

420

En irritert Roger Risholt på twitter før kamp satte ikke preg på kampen for Fredrikstads del, som beseiret Bryne på hjemmebane og dermed tok sin andre strake hjemmeseier.

En småirritert Roger Risholt har vært en del av praten i dag på sosiale medier. Tor Trondsen spurte på twitter om vi kom til å se Risholt fra start på Fredrikstad stadion i dag, hvor Risholt svarte:

• Etter et godt innhopp sist gang og en treningsuker der man vant alle spilløktene og var pigg ble det belønnet med tribuneplass igjen.

Senere i kveld var kommentaren fjernet, og Risholt jublet over tre særdeles viktige poeng på stadion. Innlegget ble tatt i mot med blandede følelser av supporterne, men viser også at ikke alt er som det skal på Fredrikstad stadion for tiden.

Fredrikstad gjorde tre bytter i dag før kampstart, Simonsen kom inn for Akinyemi, Thømt Jensen erstattet Netan Sansara og Patrik Karoliussen erstattet Fillip Westgaard.  Og det er FFK som starter best, etter 2 minutter bare får FFK en corner som Adam Straith prøver å heade, men ballen går utenfor målet. Tre minutter senere er det Bryne som er på visit og får frispark. Det frisparket blir slått inn av Oddbjørn Skartun og blir møtt av Mjønner som kommer seg fri, ballen stryker stolpen til Per Morten Kristiansen og Bryne tar nesten ledelsen på stadion.

Etter 17 minutter får Bryne corner, ballen blir slått inn og Per Morten Kristiansen er på ballen og bokser unna, men der står en Brynespiller og prøver seg på skudd som går langt over FFKs mål. Minuttet senere kommer Fredrikstad fremover og Kapidzic blir spilt frem alene med Brynes keeper, han skyter men keeper får slått til corner som Brynes sisteskanse kan plukke lett.

Så etter 28 minutter, etter litt Brynedominans, eksploderer det på stadion.  Magne Simonsen får ballen og spiller N’daiye fri på kanten, N’daiye prøver å slå ballen til Brix som Bryne nesten får klarert unna. Ballen havner tilslutt hos Sanel Kapidzic som bare kan snu seg og sette ballen i mål, dermed er det FFK som leder 1 – 0 på stadion. Etter 30 minutter prøver Bryne å svare og skyter tre fire ganger, tilslutt så er Adam Straith der og får klarert unna.

Etter 41 minutter får Fredrikstad en kjempesjanse. Igjen er Magne Simonsen med fremover og slår en genial pasning fremover, den pasningen kommer Begby løpende med på og møter med hodet og får headet fra ca fem meter, men igjen er Knezovic med på notene og får reddet unna til corner som ebber ut i ingenting.

Bryne reduserer, men…

I andre omgang fortsetter Fredrikstad å male på. Men Bryne og Skartun har ikke gitt opp håpet om å få med seg tre poeng fra plankebyen. Kun 3 minutter etter pause er Skartun på farten for Bryne, men skuddet ender over mål.  Men så etter 49 minutter skjer det igjen:

Ludvig Begby får ballen på venstrekanten,  han går på et løp og fører ballen med seg oppover på kanten, etter hvert slår han ballen inn mellom Brynes keeper og forsvaret til Bryne og treffer Håvard Åsheim som bare kan la ballen trille inn i det åpne målet 2 – 0 til Fredrikstad og veldig bra gjort av Ludvig Begby.

Etter 56 minutter så er det Brynes tur til å redusere: Vegar Landro får ballen og kommer seg rundt Fredrikstad forsvaret.  Han legger inn og finner Skartun som på hel volley klinker ballen i mål via krysset, og en sjanseløs Per Morten Kristiansen må bare se ballen gå inn. Dermed er det ny spenning i kampen og Bryne reduserer til 1 – 2. Etter 61 minutter er Fredrikstad farlig frempå igjen, de får flere sjanser til å avgjøre men Knezovic er med på notene og får ryddet unna.

Så etter 66 minutter får FFK en gedigen sjanse til å avgjøre kampen. I regien: Kristian Brix, Ludvig Begby, Sanel Kapidzic og Håvard Åsheim. Alle fire har muligheten å få satt ballen i målet etter et angrep, men ballen blir tilslutt reddet på streken og feiet unna, nære nære for Fredrikstad her. Etter 75 minutter er det Brynes tur, Bøgild får en mulighet til utligne men Akinyemi er nede og får reddet ballen unna. Fredrikstad legger seg i forsvar, mens Bryne ser tamme ut og får lite til i angrep, kampen ebber ut i 2 – 1 og de tar 3 viktige poeng på hjemmebane. Som en kjent eldre trenerlegende en gang sa: There’shope in a hanging snore for FFKs del med tanke på å berge plassen i årets OBOSliga.

FFK stilte med disse 11 i en 4 – 3 – 3 formasjon: