Fredrikstad tok tre sterke poeng

321

Fredrikstad slo Hødd og tok dermed årets andre seier i OBOS ligaen, og den første seieren på Fredrikstad stadion siden September 2015.

Det var ikke en fin kamp som ble spilt på Fredrikstad stadion, men guttane jobbet og kjempet og klarte å sikre med seg tre poeng mot Hødd som virkelig sliter på bortebane i årets OBOS – liga. Fredrikstad derimot har ikke vunnet på hjemmebane siden September 2015,  20.september 2015 vant Fredrikstad 2 -0 på stadion over Bryne.  Jan Halvor Halvorsen valgte å gjøre tre endringer på laget som siste møtte Åsane i Bergen. Inn kom Thømt Jensen for Sansara, Patrik Karoliussen for Shola Akinyemi og Håvard Åsheim skjøv Andreas Aalbu tilbake på benken igjen.

Det skal ikke gå mer enn 12 minutter før Fredrikstad går opp i ledelsen på stadion, FFK får corner og Håvard Åsheim gjør seg klar for å legge inn, i feltet der står Adam Straith som hopper så høy han er og treffer ballen og header den i målet. Dermed leder Fredrikstad 1 – 0 over Hødd på stadion! Rett etter er det Hødd som er frempå, Robin Shroot legger ballen til Ulland som går og går med ballen, tilslutt slipper han den til Magnussen som skyter, men Per Morten Kristiansen er med på notene og får reddet unna til nok en corner som ebber ut i ingenting.

Like etter er Patrik Karoliussen frempå og prøver å sende gjennom en pasning, men Hødd er med og får ryddet unna. Rett etter er Kristian Brix på farten, Brix kommer fremover med ballen men blir taklet ned av Hødds Eirik Skaasheim som får korrekt gult kort siden Brix er i angrep. Etter 30 minutter prøver Fredrikstad seg på venstrekanten, Karoliussen prøver seg på et herlig innlegg som dessverre stopper opp og FFK får ikke gjort ferdig angrepet sitt. Etter 40 minutter prøver Hødd seg på en overgang, Hugues Wembangomo prøver å spille gjennom Magnussen som dessverre går i offside.  Rett før pause er Shroot frempå, men skuddet blir blokkert.

Utskjelt Simonsen og Straith holder unna

Det skal starte i 2 omgang, som første omgang sluttet. Hødd og Sjølstad kommer i angrep og Sjølstad prøver seg på et skudd, det blokkerer Brix som blir liggende nede, men etter en stund er han på beina igjen.  Minuttet senere kontrer Fredrikstad, FFK fosser fremover og ballen blir spilt frem til Kapidzic som dessverre løper i offside.  Fire minutter senere er utskjelte Simonsen på gang, han kommer oppover og går innover i banen, når han kommer på 16 meteren prøver han seg på skudd som dessverre går utenfor målet. Godt raid av Simonsen som har fått passet sitt påskrevet av FFK supporterne på nettet.

Etter 59 minutter er Hødd frempå og får corner. Eirik Ulland er oppe og skal ta det, etter to cornere som blir ryddet unna av FFKs forsvar får Hødd nok en corner. Den ender tilslutt opp hos Andersen igjen som prøver seg på et skudd som går langt over mål og opp på tribunen. Stadig Fredrikstad som leder 1 – 0 på stadion. Etter 61 minutter såer Hødd frempå igjen, men igjen er Magne Simonsen på ballen etter klabb og babb og får klarert unna.

Så etter 63 minutter tror alle at Hødd har scoret på stadion. Aasbakk kommer på et fantastisk løp fra backposisjonen sin og legger ballen inn til Magnussen. Magnussen får headet mot mål, men ballen treffer tverrliggeren og går ut til utspark for Kristiansen i FFK målet. Like etter er Aasbakk på igjen, denne gangen rundlurer han en ellers solid Simonsen på backen og får lagt inn, ballen går over alt og alle og FFK er reddet nok en gang.

Etter 68 minutter får Fredrikstad frispark, det blir slått inn i feltet og der venter Kapidzic som header ballen langt utenfor målet til Hødd. Etter 72 minutter er samme mann frempå igjen etter en corner, denne gangen prøver han seg på et hælspark men ballen blir klarert på streken av en Høddspiller. Tre minutter senere får Fredrikstad nok en corner og nok en gang er Kapidzic frempå, og nok en gang prøver han seg på en heading som denne gangen treffer tverrliggeren. Stor sjanse for Fredrikstad til å øke til 2 – 0 her.  Fredrikstad begynner å bli baktunge ettersom minuttene går på stadion, men Hødd som styrer banespillet litt klarer ikke å skape noe mer mot et godt FFK forsvar som holder unna med en god Kristiansen i målet. Dermed ender kampen 1 – 0 og Fredrikstad tar 3 meget livsviktige poeng i kampen for å berge plassen i OBOS ligaen.

FFK stilte med disse 11 i en 4 – 3 – 3 formasjon: