Han er tidenes eldste målscorer i Bundesliga

172

Claudio Pizarro skrev i historie i kampen mot Hertha Berlin, nesten 20 år etter debuten på samme arena.

Vi skriver 28. august 1999 og Werder Bremen har tatt turen til bortekampen mot Hertha Berlin på olympiastadion i Berlin. Werder Bremen ligger under 1-0, med drøye halvtimen å av oppgjøret. Thomas Schaaf var trener for Werder Bremen, trenger å gjøre noe enkle grep. Det fører til at unge Claudio Pizarro blir sendt inn på banen.

Nå nesten 20 år senere skrev mannen fra Peru “fotball historie”. Vi går frem til 16. februar 2019, og samme mann som fikk sin debut på samme arena er tilbake på selveste olympiastadion for Werder Bremen, og det kan være det var hans siste kamp på stadion for 40-åringen som har en mengder av erfaring på toppnivå i Tyskland. i den kampen var det ingen som viste at han skulle score, det var noe han også gjorde. Da skrev han historie som tidenes eldste målscorer i Bundesliga.

Mannen som er sett på som en joker for Werder Bremen denne sesongen. Ettersom han har flere foran seg i køen, men det var han som skulle skrive historie. En spiller som er elsket av mange supportere i Bundesliga, en mann som ikke går etter penger og er tro mot klubben. Ingen har så mye erfaring som 40 år gamle veteranspissen fra Peru. Werder Bremen-legenden Claudio Pizarro sikret 1-1 i det sjette overtidsminuttet.

Pizarro er 40 år, fire måneder og 13 dager gammel. Hans frispark gikk via to mann på veien bak en sjanseløs Rune Almenning Jarstein. Den tidligere rekorden skriver seg tilbake til august 1996. Da scoret Mirko Votava for Werder Bremen mot Stuttgart, 40 år, tre måneder og en dag gammel.

Historien om Claudio Pizarro er ikke ferdig ennå, men uansett hvordan det slutter, vi som har opplevd det, vil aldri glemme det.

Kommentarer

kommentarer