Inter – Torino 1-2

542

Før kampen mellom Inter og Torino var det ett minutts stillhet på Stadio Giuseppe Meazza. Den tidligere AC Milan legenden, Cesare Maldini døde idag. Cesare Maldini var far til Paolo Maldini, han spilte for AC Milan, trente flere klubber i Serie A, og var trener for det italienske landslaget i perioden 1996-98. Paraguays landslag trente han sesongen 2001/02. Maldini spilte for Milan i 1954-66 (347 kamper) og i Torino sesong 1966/67 (33 kamper).

Cesare_Maldini_-_AC_Milan (1)

I det 15. minutt handser Moretti og Inter blir tildelt straffespark. M. Icardi setter ballen hardt til venstre for keeper. 1-0 til Internazionale. Argentineren Mauro Icardi, står denne sesongen så langt bokført med 13 scoringer på 27 kamper i Serie A.

Icardi

Torino, som har hatt en svak og nedadgående formutvikling, er innledningsvis med på notene, men kommer ikke helt i mål, de store sjansene uteblir. I første del av omgangen er det Inter som styrer kampen.

De få gangene Torino bryter Inters ballbesittelse går overgangene ikke hurtig nok, og Inter rekker å omstille slik at de er i balanse før Torino rekker å komme høyt nok i banen. Inter derimot setter opp det ene gode angrepet etter det andre, men kommer ikke lenger enn svake avslutninger og hjørnespark.

De første minuttene etter pause presser Torino høyt, og er mer med på notene. Torino har en kjempemulighet etter 51 minutter, men Handanovic redder mesterlig et skudd fra kort hold. Det Torinske forsvaret har vært tett som en potte, med unntakt av straffesparket. Kampen har tatt seg merkbart opp i andre omgang og det er ikke ufortjent at Torino utligner til 1-1 ved Christian Molinaro i det 54. minutt.

I det 55. minutt blir Miranda (Inter), utvist etter en helt unødvendig takling. Miranda hadde gult kort fra før.

Det som så ut til å bli en enkel affære for Inter har nå snudd seg, det er Torino som har fått momentum, og Roberto Mancini lurer nok på hva som har gått feil.

Med 10 spillere på banen går Inter i angrep i det 64. minutt, Ivan Peresic som har vært Inters beste spiller så langt, kommer nesten til avslutning, men blir taklet i siste øyeblikk. I det 67. minutt får Icardi bra kraft i en heading, men den blir slått til side for målet i siste øyeblikk. Torino vinner hjørnespark og kontrer, Maxi Lopez er millimetre fra scoring.

71. minutt. Nagatomo feller Belotti som bakersete mann, og får direkte rødt kort, Inter må avslutte kampen med 9 spillere. Andrea Belotti setter ballen til høyre for Handanovic som velger feil side. 1-2 til Torino.

Mancini gjør seg nok noen tanker på innbytterbenken etter denne utviklingen. Er det Champions League plassen som ryker idag?

I det 81. minutt er Belotti svært nærme til å øke Torinos ledelse til 1-3. Torino fyrer løs fra langt hold og treffer treverket i det 93. minutt. Det er lagt til 5 minutter i kampen.

Etter kampens utvikling å dømme stikker Torino fortjent avgårde med alle poengene. For Mancini og Inter kan dette ikke beskrives som annet enn en helsvart forestilling.