Kampreferat: Fredrikstad vs Strømmen

466

Fredrikstad og Strømmen møttes til kamp denne søndagen. Begge lag har hatt varierende resultater i kampene så langt denne våren. Strømmen sto med 5 tap på sine 7 treningskamper, mens østfoldingene sto med 2 tap, 2 uavgjort og 2 seiere på sine 6. Dermed var det klart for kamp mellom et lag som er tippet i toppen i PostNord og et lag som slet i bunnen av OBOS i fjor.

Første omgang startet og det var stillingskrig i starten av kampen. Etter 9 minutter kom kampens første sjanse, FFK fikk en corner som ble stanget ut, Veteli plukket opp ballen på rundt 25 meter og hamret til på halvvolley, men en kjemperedning fra Marius Berntzen dyttet ballen ut til siden. På returen sto Tim Nilsen og la ballen rolig ned i nærmeste hjørnet og 1-0 til hjemmelaget tidlig i kampen. FFK spissen var muligens i en offside plassering i det skuddet gikk.

Deretter kom en del små sjanser, helt til Nicolay Solberg på hjørnet av 16- meteren bestemte seg for å prøve et skudd. En meget frekk kjip som gikk i tverrliggeren. 4 minutter før pause kom Hellum rundt på venstresiden og fikk lagt inn over Håvar Jenssen i FFK buret. I duell med Ludvig Begby klarte Sivert Gussiås å sette ballen i mål og lagene var like langt til pause. Det var muligens en hands fra Gussiås.

I andre omgang tok Fredrikstad kontroll over kampen og fikk tidlig betalt. Etter 3 minutter slo Maikel Nieves inn ett frispark fra ca 30 meter, ballen ble headet til 11-12 meter der Marius Hagen sto og Banket FFK tilbake i ledelsen. Men kun 2 minutter senere var gjestene tilbake. Ulrich Ness ble spilt alene gjennom og alene mot FFK keeperen var han iskald og utlignet til 2-2. Deretter tok Strømmen over og presset på, FFK hang rett og slett ikke med, og etter 67 minutter spilt fikk de uttelling. Strømmen rullet ut på høyre og fikk et bra innlegg, der hoppet en Strømmen spiller over og Mahmod Laham banket til i høyre kryss, Jenssen i FFK buret klarte mesterlig å fiske ballen opp i tverrliggeren, men på returen kom Andreas Hellum og satte inn 3-2.

Det var også ett resultat som sto helt til overtiden der dommer Ole- Alexander la til 4 minutter. Og 2 minutter på overtid fikk FFK frispark når Veteli ble tatt på rundt 20 meter, Det tok Veteli selv og bøyde ballen perfekt over muren og det sto 3-3, men det ble ikke kampens siste mål. For Strømmen gikk rett i angrep og 4 minutter på overtid fikk de en noe diskutabel corner. Corneren ble slått perfekt inn på hodet til Mathias Blårud som stanget Strømmen opp i 4-3. Gjestende fra Strømmen vant dermed denne målrike treningskampen.