Lillestrøm vant bunnduellen mot Strømsgodset

222
Arnor Smarason (t.h.) sikret LSK tre poeng mot Strømsgodset. Bilde: Lars Schmidt, Wikimedia.

(Lillestrøm – Strømsgodset 2-1) Strømsgodset holder seg på bunnen i Eliteserien. Et Smarason-dobbel rett før pausen sørget for Lillestrøm-seier i bunnoppgjøret.

Lillestrøm presset stort sett høyt og dominerte kampen, som avspilte seg på lavt nivå, fra begynnelsen. Vertene var dog ikke kreative nok til å bryte ned Strømsgodsets solide forsvar og kom kun til noen harmløse avslutninger. Gjestene forsvarte seg godt, men var kun sjeldent i nærheten av LSKs sekstenmeter. Dermed utviklet det seg en kamp uten målsjanser i de første førti minuttene.

Hjemmelaget utnyttet sin første mulighet fire minutter før pausen. Marko Maric slo en lang pasning mot venstre kant. Kristoffer Ødemarksbakken slo et innlegg i boksen. Daniel Gustafsson svake heading ble reddet av Viljar Myhra. Keeperen måtte dog gi retur som på nytt havnet hos Gustafsson. Svensken la ballen tilbake til Aleksander Melgalvis som skjøt. Myhra fikk reddet igjen, men måtte gi ny retur. Denne returen styret Arnor Smarason over streken.

Islendingen doblet ledelsen rett før pausen. Denne gangen fikk han ballen utenfor boksen av Simen Rafn. Myhra fikk en hånd på skuddet, men maktet ikke å styre ballen utenfor stolpen.

Lillestrøm var også best i andre omgang. Unøyaktigheter ødela dog en del lovende posisjoner før det kunne oppstå målsjanser. Fra Strømsgodset kom det lite.

Et drøyt kvarter før slutt ble kampen ut av ingenting spennende igjen. Etter et fint angrep slo Lars-Christopher Vilsvik et innlegg i boksen fra høyre siden. Kristoffer Tokstad styret innlegget i nettmaskene.

Scoringen ga Strømsgodset nytt håp, og gjestene jaktet utligningen det siste kvarteret. Herman Stengel var nær ny scoring da midtbanespillerens frispark så vidt snek seg utenfor stolpen.

Utenom det skapte begge lag kun halvsjanser, og LSK sikret sin andre hjemmeseier på rad. Mens Strømsgodset forblir på sisteplassen med ti poeng, ligger Lillestrøm (18 poeng) på tiendeplassen.