Jerv var uheldige og hadde to skudd i stolpen på Fredrikstad stadion, men Fredrikstad red av stormen og magiske Mons fortsetter den gode trenden i Fredrikstad.

Bare sjekk Fredrikstads kamper siden Mons Ivar Mjelde tok over et nedrykkstruet FFK:

• Fredrikstad – Ullensaker/Kisa: 5 – 1
  • KFUM Oslo – Fredrikstad: 2 – 2
  • Fredrikstad – Åsane: 3 – 2
  • Fredrikstad – Jerv: 2 – 1

Med kveldens seier over Jerv klatrer rødbuksene opp til 10 plass med 27 poeng, fortsatt har de en jobb å gjøre ettersom de bare ligger 2 poeng unna nedrykksplass men høsten ser ut til å bli lys i plankebyen.

Det skal gå bare 3 minutter ut i kampen før Jerv får sin første mulighet, Jerv sin spiller Lind får ballen etter at Per Morten Kristiansen bommer på redningen og han prøver å få kontroll på ballen, som ruller over dødlinja og til utspark for FFK keepern.

Kampen bølger frem og tilbake og etter 22 minutter så er Fredrikstad farlig frempå, Håvard Åsheim blir lagt i bakken og FFK får frispark, det tar Ludvig Begby og får lagt inn til Moustapha Ndaiye som enkelt kan sette ballen i mål, dessverre bommer han og setter ballen utenfor. Nære på at FFK tar ledelsen der!

Etter 27 minutter er Fredrikstad frempå igjen, etter en corner så går Knutsen ut for å plukke ned innlegget som blir slått inn. Han ramler over Flo og ballen ramler ned for Ndaiye som setter ballen i mål, men dommer blåser av spillet for angrep på keeper, noe som i ettertid viser seg å være en feil avgjørelse.  To minutter senere får Jerv en corner, ballen blir lagt inn og havner hos Brochmann som fyrer løs fra ca 16 meteren, FFKs Per Morten Kristiansen er utspilt men ballen går i stolpen og ut, nære på at Jerv tar ledelsen her.

Så etter 37 minutter smeller det på stadion. Fredrikstad får innkast på Jerv sin halvdel, ballen ender tilslutt opp hos Flo som vender bort en Jerv forsvarer og setter fart inn i 16 meteren, der inne velger spissen å skyte og setter ballen i mål, Jervs keeper er på ballen men klarer ikke å avverge og dermed leder Fredrikstad 1 – 0! Det er også et resultat som står seg til pause.

Uheldige Jerv nok en gang!

Det skal bare gå 3 minutter ut i andre omgang før Jerv prøver seg på skudd, Haugstad får ballen på høyrekanten og kommer seg innover og skyter, men ballen går i nettveggen. Etter 55 minutter er det Ulrik Flo som får prøvd seg igjen, Begby på ballen på kanten og fosser fremover og innover på banen. Ludvig Begby velger å legge inn og finner Flo som header over målet til Jerv.

2 minutter senere tror hele stadion at Jerv skal utligne. Jerv får corner som ender hos Jervs Ogunbaro. Ogunbaro lader skuddfoten utenfor 16 meteren og klinker til og får et kjempetreff på ballen. Ballen snurrer derimot ikke Jervs vei og treffer hjørnet på FFKs mål og går ut til utspark for Per Morten Kristiansen, FFKs supportere står igjen med lettelse mens hele målet står og dirrer etter skuddet.

Vi skal gå helt frem til det 78 minuttet før vi får mer action på Fredrikstad stadion, FFK som har satt innpå Fillip Westgaard får også magiske minutter fra unggutten. Håvard Åsheim får ballen sentralt på banen og setter fart fremover, der spiller han fri Fillip Westgaard på venstrekanten som spiller seg innover, fra hjørnet på 16 meter feltet fyrer han løs og ballen daler ned som en dupp bak Jervs keeper og i mål, dermed øker Fredrikstad sin ledelse!

Glenn Andersen scorer igjen

Etter 90 minuttet er Jerv frempå og hvem andre en Lind? Fredrikstad skal klarere ett innlegg og Adam Straith er på ballen, han er uheldig og klarer den nesten i eget mål men Kristiansen er med på notene og får reddet unna til corner. Etter et par cornere til Jerv så dukker en tidligere helt opp, også for Fredrikstads del:

Jervs Berglann får ballen på venstresida etter corneren, han får tid og legger ballen inn i feltet. Der står Glenn Andersen umarkert og klar til å heade, ballen treffer godt og seiler inn i målet bak en utspilt FFK keeper, Jerv reduserer og det står nå 2 – 1 i Fredrikstad. Jerv får et siste frispark på overtid og skyver opp alle, inkludert keeper, ballen blir lagt inn til Glenn Andersen som blir presset og han header utenfor. Dermed ender kampen med 2 – 1 seier til Fredrikstad FK og Mons Ivar Mjelde som tar sin tredje strake hjemmeseier og sikrer nye viktige poeng i kampen for å overleve i OBOS ligaen.

Fredrikstad stilte med disse 11 i en 4 – 4 – 2 formasjon: