Karoliussen: Fredrikstad visste god moral

517
Obos Ligaen Fredrikstad
Fredrikstad logo

Fredrikstad så ut til å falle tilbake til gamle synder igjen, da Thømt Jensen var uheldig og glapp markeringen sin. Så dukket Adam Straith opp og satte inn utligningen så laget fikk med seg et høyst viktig poeng til Plankebyen og Mons Ivar Mjelde fortsetter den gode trenden med FFK.

– Det skjer, kall det mye rart i kampen her, aldri i verden at det skulle vært straffe her i 1 omgang, det er en hands og det vet alle bortsett fra han som styrer sjappa her i dag.

Det er Patrik Karoliussen som sier dette til Fredriksstad blads Christian Brevik i et videointervju etter kampen, situasjonen han han sikter til skjer i det 35 minutt hvor KFUM får straffe etter at Pettersen blir spilt frem og går i bakken innenfor 16 meteren, straffen blir sikkert ekspedert i mål av Christoffer Dahl og ungutten Brice Wembangomo får det gule kortet etter at straffen ble tatt. Situasjonen kommer etter at Fredrikstad startet kampen frisk, den unge høyrebacken hos FFK brukte bare to minutter på å vise seg frem, men ble stoppet av KFUMs Aarø rett utenfor 16 meteren.

Etter 6 minutter er Begby frempå og får lagt ballen inn fra høyrekanten, men ballen går for langt for Flo og går dermed helt inn til keeper Hirschfield. Etter 10 minutter er det KFUM som prøver seg, Dahl kommer oppover på høyrekanten og legger til Pettersen som kommer i duell med Wembangomo blir vunnet av den unge høyrebacken som får slått til innkast. Minuttet senere er det Stian Pettersen igjen som er på ferde og får skutt, men Per Morten Kristiansen er med og får slått til corner som blir ryddet unna.

Kampen bølger frem og tilbake og det er Fredrikstad som har hatt initiativet i kampen, mens FFK har vært aggressive har KFUM fått store rom å spille på, men de har ikke klart å få den riktige pasningen før i den nevnte situasjonen over som endte med straffespark og scoring til KFUM.

Etter scoringen prøver Fredrikstad å spille seg inn i kampen og fem minutter etter straffescoringen er de nære, Ulrik Flo får ballen perfekt av Patrik Karoliussen og prøver seg på skudd fra skrått hold, men skuddet går like utenfor målet til KFUM. Så etter 45 minutter er det klart for litt magi fra Kristian Brix. Høyrekanten får ballen etter en feilpasning fra KFUMs Dahl, Brix løper innover på banen og fra ca 21 meter fyrer høyrekanten av, ballen får en spinn på seg og fyker opp i høyrekrysset på målet og inn i mål bak en utspilt Lars Hirschfield, dermed står det 1 – 1 og FFK har kommet tilbake i kampen igjen.

Nok et gult kort til Wembangomo

– Brice skulle ikke hatt det gule kortet i straffesituasjonen i første omgang, og derfor skulle han ikke hatt rødt heller i 2. omgangen, vi viser stor moral og kommer tilbake nok en gang.

Patrik Karoliussen fortsetter: 2 – 1 kommer på et tidspunkt hvor vi har jobba bra i alle ledd og vi har prøvd å unngått de store farlighetene, jeg er veldig stolt av gutta frem til vi får 2 – 1 da må vi fremover og angripe igjen.

FFK starter 2.omgangen bra og går rett i angrep, det ender med corner som Lars Hirschfield får kontroll på. I pausen har FFK også gjort et bytte hvor Moustapha Ndaiye har kommet inn for Ludvig Begby. Etter 53 minutter skjønner man hvorfor, han har vært god siden innhoppet og kommer farende oppover på kanten, han sender ballen til Brix som får lagt inn men ballen blir slått til corner. Corneren ender tilslutt hos en FFK spiller som prøver på skudd, men ballen går langt over målet. Tre minutter senere får Fredrikstad nok en corner, Lars Hirschfield glipper ballen i mål, men målet blir annullert fordi det var angrep på keeper fra en FFK spiller. Så kommer situasjonen Patrik Karoliussen prater om: Fredrikstad spiller frem Brice Wembangomo, den unge høyrebacken setter fart forbi en KFUM forsvarer og går i bakken innenfor 16 meterfeltet. Hoveddommer velger å blåse i fløyta, og de fleste tror at Fredrikstad får straffe. I stedet drar han frem det gule kortet for filming og må gå av banen ettersom han har et gult fra før og FFK må avslutte med 10 mann.

KFUM tar mer over kampen og prøver seg stadig på å finne åpninger i FFK forsvaret og FFK laget som nå ligger svært kompakt og svært defensive bakover. Så etter 87 minutter lykker KFUM endelig. KFUM kommer oppover i angrep og får lagt inn ballen, Dennis Obeng vinner duellen inne i 16 meteren og får headet ballen mot mål, Per Morten Kristiansen er på ballen men klarer ikke å hindre scoringen og dermed tar KFUM igjen ledelsen.

FFK prøver å svare med en gang og etter 89 minutter får FFK en corner, den blir lagt inn men heades unna. Kampen bølger frem og tilbake og Fredrikstad prøver og prøver og tilslutt, 4 minutter på overtid så klarer de det. Adam Straith får ballen inne i feltet fra Patrik Karoliussen, han stiger høyt til værs og får stanget inn ballen nede i hjørnet på målet og dermed er Fredrikstad tilbake igjen og utligner til 2 – 2. Kampen ebber ut med uavgjort 2 – 2, noe som også ble resultatet også på Fredrikstad stadion, bare at der endte det 1 – 1.

FFK har fått ny energi

Patrik Karoliussen forteller videre til F-B’s Christian Brevik dette:

– Jeg synes vi utstråler mer energi nå enn hva vi gjorde før, det som er sikker er at Mons Ivar har kommet inn i gruppa her med ny energi sier han før han fortsetter: Humøret i spillergruppa her har alltid vært på topp, men det har kommet inn mekanismer som har gjort at vi har fått det ut på banen også forteller Karoliussen.

– Vi har vært gode hjemme i år og det er viktig å bikke kampene i vårt favør og få det neste målet når vi får det første avslutter Karoliussen til Brevik.

Vi I fotballnerd.no tok en liten prat med FFKS Roger Risholt, han hadde dette å si om kampen:

–  Det var en jevn 1 omgang. Vi var litt tamme. Veldig bra i begynnelsen av 2 omgang til vi får rødt kort. 1 gule er greit. Det andre gule bør dommeren ikke gi. Verken straffe, eller filming avslutter Risholt.

KFUM stilte med disse 11 i 4 – 3 – 3: